ПОДІЯ

Традиційне культурно-спортивне свято пройшло на Майдані Незалежності

Валерій РЕКУНОВ,
Олександр ЛЕПЕТУХА
(фото) «Урядовий кур’єр»

На старті легкоатлетичного забігу частіше всіх потрапляли до об’єктивів фотокореспондентів молода мама з сином. В цьому не було нічого дивного: Героя України, чотириразову олімпійську чемпіонку Сіднея і Афін з плавання Яну Клочкову впізнають спортивні вболівальники усього світу. Цього разу наша «золота рибка» вперше готувалася до серйозного випробування разом зі своїм сином. Сашко, якому лише два з половиною роки, настільки був налаштований на боротьбу, що стартував ще до пострілу стартового пістолета.

Жоден з учасників забігу не залишився без подарунка

На останньому чемпіонаті світу з легкої атлетики знаменитого спринтера, триразового олімпійського чемпіона Усейна Болта з Ямайки дискваліфікували за подібне у фіналі стометрівки. Цього разу суворі арбітри закрили очі на порушення правил.

Родинний дует: Яна Клочкова з Сашком 

Незважаючи на примхи квітневої погоди, Олімпійський день-2012 на Майдані Незалежності в українській столиці зібрав рекордну кількість учасників. Конкурс графіті, виставка карикатур, змагання за кращий олімпійський малюнок на асфальті, веселі конкурси аніматорів та розіграші олімпійських призів — усі ці новинки організаторів перетворили суботній ранок на справжнє культурно-спортивне свято.

Родзинка свята — розминка з олімпійцями 

Особливо сподобалася присутнім розминка з олімпійцями. Цього разу свої фірмові комплекси фізичних вправ демонстрували чемпіони та призери Олімпійських та юнацьких Олімпійських ігор — Олена Садовнича і Ганна Сорокіна, Олег Степко і Валерій Гончаров, Георгій Зантарая і Роман Гонтюк.

У цьому виді програми вікових обмежень не існує

З карикатури Костянтина Казанчева наші читачі добре знайомі

— Дякуємо всім, хто завітав на наше свято. Залишайтеся такими ж активними, життєрадісними і спортивними, — наголосив, відкриваючи традиційний Олімпійський день, президент Національного Олімпійського комітету України Сергій Бубка.

Дистанцію долає головний олімпієць країни Сергій Бубка (крайній праворуч)

У заході також взяли участь міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник та перший заступник голови Державної служби молоді та спорту України Сергій Глущенко.

ПРЯМА МОВА

Валерій ГОНЧАРОВ,
олімпійський чемпіон
зі спортивної гімнастики

«Я не виключаю, що продовжуватиму свою спортивну кар’єру в ролі тренера. Адже працювати з молоддю — справа надзвичайно цікава. Знаю це не з чужих слів: майже щодня роблю зарядку разом зі своїм сином, якому найближчим часом виповниться три роки. Ще й тому регулярно беру участь у цьому яскравому дійстві в центрі столиці».

Сергій БУБКА,
президент НОК України

«На старт легкоатлетичного забігу я вийшов під номером 2022. Найближчим часом цей номер змінювати не буду. Сподіваюся, що після 2015 року наша країна почне готуватися до зимової Олімпіади-2022, яка вперше пройде на українській землі».