МІЖНАРОДНИЙ ТУРНІР

Напередодні весни у виставковому центрі "Київекспоплаза" танцювали не лише на паркеті. Надворі мінусова температура, холодно. Проте примхлива погода аж ніяк не вплинула на відкриття у столиці Міжнародних змагань зі спортивних танців. Близько тисячі пар учасників прибули до Києва з наміром перемогти. Упевнені в собі, граціозні, у яскравих нарядах і з красивим макіяжем, спортсмени буквально зривали шквал аплодисментів.

Атмосфера у залі була настільки теплою, що миттєво зняла серйозність з облич 15 суддів. Дехто з них не міг встояти перед запальною латиноамериканською музикою - просто танцював на місці. Своїх емоцій не стримували й глядачі на трибунах. На кожен виступ учасників вони реагували вигуками "Юро, давай!" або "Іро, ми з тобою!" Тож танцювали не тільки на паркеті.

XXІІ Міжнародні традиційні змагання "Парад надій-2011" -це один з найбільших в Україні танцювальних турнірів. Цього року на запрошення взяти участь у змаганнях відгукнулися також пари з Росії, Німеччини, Італії, Білорусі, Молдови, Румунії, Польщі тощо. Головний суддя чемпіонату світу - президент Міжнародної асоціації спортивного танцю Святослав Влох.

- Змагання - завжди свято для всіх: глядачів, спортсменів, арбітрів. Адже це початок відкриття сезону, нові плани, перспективи й надії, - сказала головний суддя "Параду надій-2011", заслужений тренер України Валентина Федорчук.

Загалом нагороди були розіграні серед юніорів, молоді, команд формейшн і професіоналів. Як з'ясувалось, українські спортсмени традиційно краще танцювали латину, ніж європейську програму.

Так, у перший день змагань "золото" чемпіонату світу

за ІDSA (категорія "дорослі", латина) здобули спортсмени із Запоріжжя Владислав Доля і Олександра Сидорова. Наступного дня запальний драйв вирішив долю "золота" чемпіонату світу другого комплекту медалей - краще за всіх латиноамериканський танець на паркеті виконали Дмитро Влох і Катерина Ваганова (Київ), які піднялися на першу сходинку п'єдесталу чемпіонату світу в рамках "Параду надій".

Потішила своїх тренерів молодь - у цій категорії кращими у виконанні латини були кияни Єфим Шиндер і Тетяна Боровик.

Генеральним партнером змагань традиційно виступила Група компаній "ФОКСТРОТ".