ТУРНІР

 Київські динамівці зробили серйозну заявку на вихід до чвертьфіналу Ліги Європи

Про таку групу атаки може мріяти будь-який тренер планети, за винятком хіба що наставника "Барселони". Нестримний аргентинець Карлос Тевес, який свого часу змінив титулований "Манчестер Юнайтед" на стрімко прогресуючий клуб англійської Прем'єр-ліги. 20-річний Маріо Балотеллі, який до переїзду до Великої Британії встиг уже тричі стати чемпіоном Італії. Чемпіон світу та Європи у складі іспанської збірної Давід Сілва. Нарешті, останнє гучне придбання - боснійський форвард Едін Джеко, трансферна ціна якого минулої зими становила 35 мільйонів євро.

Ось проти яких яскравих зірок сучасного футболу довелося діяти минулого четверга Євгену Хачеріді, який в українському чемпіонаті не зіграв ще і трьох десятків матчів. Разом зі своїми товаришами 23-річний захисник став автором найгучнішої сенсації березневого раунду Ліги Європи. З комфортним для кубкових поєдинків рахунком 2:0 київські динамівці перемогли головного фаворита турніру -англійський "Манчестер Сіті".

Щоб обіграти грізного суперника, біло-блакитні повинні були захищатися усією командою. Тільки тактично бездоганно вибудувана гра під час оборони власних воріт могла зруйнувати фантастичний атакуючий потенціал підопічних Роберто Манчіні. Цей ключовий момент виокремив після фінального свистка і Артем Мілевський.

- Після втрати м'яча ми з Шевченком повинні були щільно грати з опорними півзахисниками гостей - Гаретом Баррі, Яя Туре, Пабло Сабалетою, - зазначив динамівський форвард. - Практично всі польові гравці включалися у відбір. Саме така гармонійна та самовіддана командна гра і стала запорукою успіху. 2:0 - чудовий рахунок, але ще нічого не вирішено - в Манчестері буде вкрай важко

Справедливість цієї оцінки підтверджує і наставник англійського клубу.

- "Динамо" - гарна команда, але у київській зустрічі ми заслуговували, як мінімум, на один забитий м'яч, - заявив Роберто Манчіні. - Нам не вистачило концентрації в кількох ігрових епізодах.

 

Відтепер на рахунку Шевченка 67 забитих м'ячів у єврокубкових турнірах

ТАБЛО "УК"

Ліга Європи. 1/8 фіналу

"Динамо" (Україна) - "Манчестер Сіті" (Англія) - 2:0 (Шевченко, 25, Гусєв, 77)

"Твенте" - "Зеніт" - 3:0

ЦСКА - "Порту" - 0:1

"Аякс" - "Спартак" - 0:1

Матчі-відповіді відбудуться 17 березня.