ТУРНІР

В 1/8 фіналу Ліги Європи київське "Динамо" зустрінеться з фаворитом турніру - англійським "Манчестер Сіті"

- Наша команда добре попрацювала на тренувальних зборах в Іспанії та Ізраїлі. Особливий ентузіазм демонстрували футболісти, які вже пізнали смак великих перемог, - Андрій Шевченко, Олександр Шовковський, Олег Гусєв. Решта гравців намагалися не відставати від лідерів.

Так максимально стисло пояснив вражаючий старт у весняній частині сезону наставник киян. При цьому Юрій Сьомін як справжній професіонал навіть словом не обмовився про особисту участь у цьому процесі. Тим часом, навіть людині далекій від футболу зрозуміло: команда, яку наприкінці вересня минулого року залишив Валерій Газзаєв, і нинішня дружина під керівництвом іншого російського спеціаліста різняться, як небо і земля.

Перша - примхлива і безхарактерна. Друга - організована і голодна до перемог. Можливо, це й на краще, що вже в березні киян чекає збурювач спокою в англійській Прем'єр-лізі. Двораундовий двобій з підопічними Роберто Манчіні, наче лакмусовий папірець, продемонструє, на що здатне "Динамо" зразка весни 2011 року. "Манчестер Сіті" головний тренер динамівців називає головним фаворитом нинішньої Ліги Європи. Погоджується з наставником і президент біло-блакитних.

- Карлос Тевес та інші зірки, зібрані в команді Роберто Манчіні, - це команда рівня Ліги чемпіонів, - переконаний Ігор Суркіс. - Але й ми не збираємося зупинятися на досягнутому. Наша мета - поетапно йти далі.

"Динамо" доведеться надалі долати турнірний шлях самотужки. Другий український клуб "Металіст" виявився на диво безпорадним у дуелі з леверкузенським "Байєром". Минулої осені в груповому турнірі харків'яни пропустили три голи. А друга команда Бундесліги протягом тижня змусила Володимира Дишленковича шість разів виймати м'яч із сітки власних воріт.

ТАБЛО "УК"

ЛІГA ЄВРOПИ, 1/16 фіналу

"Динамо" (Україна) - "Бешикташ" (Туреччина) - 4:0 (Вукоєвич, 3, Ярмоленко, 55, Гусєв, 64, Шевченко, 74)

Перший матч - 4:1

"Байєр" (Леверкузен, Німеччина) - "Металіст" (Україна) -2:0 (Рольфес, 47, Баллак, 70)

Перший матч - 4:0

"Манчестер Сіті" (Англія) - "Аріс" (Греція) - 3:0 (Джеко, 7, 11, Туре, 75)

Перший матч - 0:0.

Пари 1/8 фіналу

"Динамо" (Україна) - "Манчестер Сіті" (Англія)

"Байєр" (Німеччина) - "Вільяреал" (Іспанія)

"Бенфіка" (Португалія) - ПСЖ (Франція)

"Твенте" (Нідерланди) - "Зеніт" (Росія)

ЦСКА (Росія) - "Порту" (Португалія)

ПСВ "Ейндховен" (Нідерланди)- "Рейнджерс" (Шотландія)

"Аякс" (Нідерланди) - "Спартак" (Росія)

"Ліверпуль" (Англія) - "Брага" (Португалія)

Перші поєдинки будуть зіграні 10 березня, матчі-відповіді за тиждень.