КОМПЕТЕНТНО

— Спостерігаючи, як він завзято б’є рекорд за рекордом, починаєш вірити у те, що можливості людини безмежні. Сергій Бубка — немовби спортивний символ не тільки української, а й світової легкої атлетики. Атлет, що прагне завжди бути на висоті, — так свого часу охарактеризував блискучого стрибуна з жердиною президент Міжнародної федерації легкої атлетики Прімо Нібіоло. В це важко повірити, але його світові рекорди не побиті ще й досі: 6 метрів 14 сантиметрів — на свіжому повітрі, 6,15 — у приміщенні.

У червні 2005 року шестиразового чемпіона світу, олімпійського чемпіона Сеула було обрано президентом Національного олімпійського комітету України. Літні Ігри у Лондоні стануть для Сергія Назаровича третіми на цій посаді.

Президент НОК про ударні види спорту

«Передовсім сподівання на успіх пов’язуємо з тими видами олімпійської програми, де в нас існують переможні традиції, сильний тренерський склад, міжнародний рівень підготовки і, найголовніше, яскраві особистості. Це, насамперед, легка атлетика і гімнастика, кульова стрільба і стрільба з лука, боротьба і бокс, фехтування і веслування».

Про підготовку вітчизняних олімпійців

«Протягом нинішнього олімпійського циклу на стипендії спортсменам і тренерам, придбання спеціального обладнання, антидопінгові програми НОК витратив майже 55 мільйонів гривень. Водночас варто наголосити: левову частку витрат взяла на себе держава, яка передбачила необхідні кошти окремим рядком у бюджеті».

Про наші шанси на медалі

«За рік до Ігор-2008 у Пекіні на чемпіонатах світу з олімпійських видів спорту українські атлети здобули 15 медалей, з яких тільки одна виявилася найвищого гатунку. А з Піднебесної наші зірки повернулися з найбільшим доробком в історії — 27 нагород, серед яких сім — золотих. Для порівняння: у минулому сезоні наші олімпійські надії вибороли 20 медалей різного гатунку. Але це ще нічого не означає. Адже у світі не існує більш непередбачуваних змагань, ніж Олімпійські ігри».

Про призові гроші

«Розмір матеріального заохочення залишається незмінним з 2004 року. Золота медаль головним героям лондонських стартів коштуватиме 100 тисяч доларів, срібна — 70, бронзова — 50. Тренери, які підготували призерів Ігор, отримають половину від цих сум».