ВІДЗНАКА

Асоціація спортивних журналістів України визначила лауреатів 2011 року

Кращою спортсменкою України за версією майстрів пера і мікрофона стала чемпіонка світу із сучасного п’ятиборства Вікторія Терещук. Друге місце посів чемпіон світу з боксу серед професіоналів, суперважковик Володимир Кличко. Третьою стала королева потрійного стрибка Ольга Саладуха.

Вікторія Терещук влучила в десятку. Фото з сайту sport-express.com V

З чемпіонату світу, який проходив у Москві, Вікторія Терещук повернулася з трьома нагородами. Спочатку 29-річна спортсменка з Луганська виборола золоту медаль в особистій першості, випередивши грізних конкурентів — угорку Шарлоту Ковач і Лауру Асадаускайте з Литви. Згодом повторила успіх у міксті разом зі своїм співвітчизником Дмитром Кирпулянським. А під завісу світової першості бронзовий призер Олімпійських ігор-2008 у Пекіні ще раз піднялася на п’єдестал, здобувши «бронзу» в естафеті, де її партнерками були Наталя Левченко і Ганна Буряк.

Володимир Кличко  — Девіду Хею: наступного року матимеш справу з моїм старшим братом. Фото з сайту  dailymail.co.uk

2 липня Володимир Кличко одностайним рішенням суддів переміг у чемпіонському поєдинку британця Девіда Хея. Так у знаменитій родині київських майстрів шкіряної рукавички з’явився останній з найпрестижніших чемпіонських поясів — за версією WBА.

Якщо Ольга Саладуха розігналася, її вже не зупинити. Фото з сайту sports.ru

Світова першість із легкої атлетики принесла українським атлетам лише одну нагороду найвищого гатунку. Але яку! В секторі для потрійного стрибка не було рівних вихованці донецької школи легкої атлетики Ользі Саладусі.

Зазначимо, що більшість лауреатів свою майстерність доводитимуть наступного року на чергових Олімпійських іграх у Лондоні, молодший з Кличків 3 березня проведе відкладений бій з Мормеком,  а воротар збірної України О. Рибка буде протистояти французам та англійцям на рідній «Донбас Арені».

Краща команда року — збірна України з боксу, яка на чемпіонаті світу в Баку завоювала чотири золоті та одну срібну медалі.

ДЕСЯТКАЛАУРЕАТІВ СПОРТИВНОГО РОКУ

1. Вікторія Терещук (сучасне п’ятиборство)

2. Володимир Кличко (бокс)

3.Ольга Саладуха (легка атлетика)

4. Василь Ломаченко (бокс)

5. Артем Іванов (важка атлетика)

6. Ольга Харлан (фехтування)

7. Георгій Зантарая (дзюдо)

8. Дмитро Кирпулянський (сучасне п’ятиборство)

9. Віта Семеренко (біатлон)

10. Олександр Рибка (футбол)