ЄВРОПЕЙСЬКІ КУБКИ

У четвертому раунді кваліфікації Ліги Європи Україну представлятимуть п’ять команд

У другому за значенням континентальному клубному турнірі продовжать боротьбу київські динамівці, які двічі поступилися казанському «Рубіну». На стадії плей-оф до українського віце-чемпіона приєднаються бронзовий призер першості харківський «Металіст» та четверта команда країни «Дніпро». Компанію лідерам вітчизняного футболу складуть також полтавчани і львів’яни, які успішно подолали попередній етап відбору.

Після нульової нічиєї в рідних стінах підопічні Миколи Павлова впевнено здолали на виїзді лідера першості Ірландії «Слайго Роверс». Перший м’яч у ворота господарів провів один з новачків полтавського клубу Сергій Закарлюка. 34-річний гравець став другим, хто забивав в єврокубках у складі трьох українських клубів.

Сергій Закарлюка (на фото - праворуч) - герой матчу проти "Слайго Роверс". Фото з сайту vorskla.com.ua

Свій дебют на міжнародній арені десять років тому півзахисник київського ЦСКА відзначив точними пострілами у ворота фінського «Йокеріту» та белградської «Црвени Звезди». У цьому ж Кубку УЄФА сезону 2004/05 Сергій двічі забивав за маріупольський «Іллічівець» у ворота вірменського «Бананца». Закарлюка повторив досягнення нападаючого Олександра Мелащенка, який загалом відзначився 10 забитими м’ячами в єврокубках: п’ять — у складі київського «Динамо», три — у «Ворсклі» та ще два за «Дніпро».

Так само впевнено черговий бар’єр на шляху до групового турніру Ліги Європи подолали «Карпати». Команда Олега Кононова за сумою двох зустрічей перемогла «Сент-Патрікс» з Дубліна з більш ніж переконливим рахунком — 5:1.

Авторами справжньої сенсації третього раунду стали добре знайомі київським динамівцям футболісти швейцарського «Тюна». Як свого часу наші земляки, так і гравці італійського «Палермо», напевно, недооцінили свого скромного за європейськими мірками опонента навіть після домашньої нічиєї з рахунком 2:2. У матчі-відповіді італійці вийшли вперед завдяки влучному пострілу Пабло Гонсалеса, однак «Тюн» спромігся відквитати м’яч і втримати прийнятний для себе результат.

Під час жеребкування плей-оф раунду Ліги Європи київське «Динамо» і харківський «Металіст» опинилися серед «сіяних» клубів.

Результати жеребкування 4-го раунду:

Ліга чемпіонів

«Ліон» (Франція) — “Рубін” (Росія)

Ліга Європи

«Літекс» (Ловеч, Болгарія) — «Динамо» (Україна)

«Металіст» (Україна) — «Сошо» (Франція)

«Ворскла» (Україна) — «Динамо» (Бухарест, Румунія)

ПАОК (Греція) — «Карпати» (Україна)

«Дніпро» (Україна) — «Фулгем» (Англія)

Матчі відбудуться 18 і 25 серпня.

ТАБЛО «УК»

Ліга Європи, 3-й відбірний раунд

«Сент-Патрікс» (Ірландія) — «Карпати» (Україна) — 1:3 (Макмілан, 57 — Зеньов, 22, Худобяк, 64, Ощипко, 85)

«Слайго Роверс» (Ірландія) — «Ворскла» (Україна) — 0:2 (Закарлюка, 16, Ребенок, 18)

«Ренн» (Франція) — «Металург» (Грузія) — 2:0 (Монтана, 75, Фере, 85)

Перший матч — 5:2.

«Хайдук» (Хорватія) – «Сток Сіті» (Англія) — 0:1 ( Шоттон, 90)

Перший матч — 0:1.

«Гомель» (Білорусь) — «Бурсаспор» (Туреччина) — 1:3 (Алексієвич, 41 — Ндіайє, 78, Інсуа, 85, Бахадір, 90)

Перший матч — 1:2

«Газ Метан» (Румунія) — «Майнц» (Німеччина) — 1:1 (Баваб, 62 — Ріссе, 31), за пенальті — 4:3

Перший матч — 1:1

«Динамо» (Грузія) — «КР» (Ісландія) — 2:0 (Ягуе, 48, Кахелішвілі, 55)

Перший матч — 4:1.