ЄВРОТУРНІРИ

Вперше в історії єврокубків українські клуби одночасно гратимуть
у чвертьфіналах Ліги чемпіонів і Ліги Європи

Манчестер - Київ

Сидячи у ложі преси красеня-стадіону "Сіті оф Манчестер", важко було повірити, що у знайомій динамівській формі на поле вийшли ті ж самі гравці, що і тиждень тому. Роман Єрьоменко та його партнери не могли зв'язати хоча б три-чотири передачі. Команда, яка перемогла у перших п'яти матчах сезону з загальним рахунком 14:1, була безпорадною, навіть маючи чисельну перевагу над суперником протягом 54 хвилин.

Захисник господарів Джоліон Лескот буквально не дав "дихнути" Мілошу Нінковичу, якого на перерві довелося замінити. Відверто розчарував герой київського поєдинку Андрій Шевченко. Колишній форвард лондонського "Челсі" припускався дитячих помилок: програв майже всі індивідуальні мікродуелі, віддав безліч катастрофічно неточних передач. Його страждання перервав лише мудрий тактичний хід тренера, який на початку другого тайму посадив ветерана на лаву запасних.

Варто було зазнати травми Артему Мілевському, як гра біло-блакитних у нападі розсипалася, наче картковий будиночок. Після вилучення з поля Маріо Балотеллі гості не спромоглися створити жодного по-справжньому гольового моменту біля воріт Джо Харта.

Немає нічого дивного в тому, що після фінального свистка наставник динамівців назвав гру команди в Манчестері найгіршою у весняній частині сезону.

- У нас майже нічого не виходило попереду, не вистачало агресії, - зізнався Юрій Сьомін. - Точніше, бракувало тих ігрових ходів, що могли призвести до небезпечних моментів. У ході матчу довелося вносити корективи, через що гра вийшла іншою, ніж ми сподівалися.

- Ми дуже старалися, але виходило далеко не все. Головне, що ми пройшли далі, - зауважив півзахисник киян Огнен Вукоєвіч.

І напередодні матчу статистика не віщувала динамівцям нічого оптимістичного: у дев'яти зустрічах на Туманному Альбіоні кияни не перемагали жодного разу - вісім поразок і лише одна нічия. Сумна традиція не була порушена і цього разу. Проте чергова невдача з мінімальним рахунком дозволила українському віце-чемпіону за сумою двох ігор вдруге за останні три роки вийти у чвертьфінал Ліги Європи.

"Манчестер Сіті" став останнім англійським клубом, який зійшов з дистанції у цьому турнірі. Однак тренер "городян" на прес-конференції не був украй засмученим.

- Сьогодні мої хлопці зіграли дуже достойно, незважаючи на вилучення Балотеллі, - наголосив Роберто Манчині. - Ми діяли набагато краще, ніж у Києві. Можливо, якби не гра у меншості, ми могли б забити ще. Я розчарований, але слід зважати на те, що ми вдесятьох мусили відігравати рахунок - 0:2.

ТАБЛО "УК"

Ліга Європи, 1/8 фіналу

"Манчестер Сіті" (Англія) - "Динамо" (Україна) - 1:0 (Коларов, 39)

Перший матч - 0:2.

ЖЕРЕБКУВАННЯ 1/4 ФІНАЛУ

Ліга чемпіонів

"Барселона" (Іспанія) - "Шахтар" (Україна)

"Реал" (Іспанія) - "Тоттенгем" (Англія)

"Челсі" (Англія) - "Манчестер Юнайтед" (Англія)

"Інтер" (Італія) - "Шальке" (Німеччина)

Ліга Європи

"Динамо" (Україна) - "Брага" (Португалія)

"Порту" (Португалія) - "Спартак" (Росія)

"Бенфіка" (Португалія) - ПСВ (Нідерланди)

"Вільярреал" (Іспанія) - "Твенте" (Нідерланди)

У разі успіху в півфіналі динамівців чекає переможець пари "Бенфіка" - ПСВ.

Перші поєдинки будуть зіграні 5-7 квітня, матчі-відповіді - за тиждень.