ПРИЗНАЧЕННЯ

Новим головним тренером національної збірної України став Олег Блохін

Таке рішення ухвалив учора виконком вітчизняної Федерації футболу. З 27 присутніх на засіданні за нього проголосували 19 членів виконкому.

Ще один претендент на цю посаду наставник української "молодіжки" Павло Яковенко, який обійшов

О. Блохіна за кількістю голосів, заявив, що надає перевагу роботі на чолі своєї нинішньої команди, що вже пробилася до фінального турніру чемпіонату Європи-2011 і має шанси зіграти на наступних Олімпійських іграх у Лондоні.

А перші слова новообраного тренера на брифінгу для журналістів прозвучали досить прагматично: "Виступ на виконкомі ФФУ дався мені набагато легше, ніж його очікування. Чудово розумію ступінь відповідальності, яка лягає на мої плечі, враховуючи те, що Євро-2012 проходитиме в Україні. Наголошую, що до мого майбутнього тренерського штабу увійдуть фахівці, які стоятимуть за мене горою в будь-яких ситуаціях".

Варто зазначити, що саме з О. Блохіним збірна досягла свого найбільшого успіху - чвертьфіналу чемпіонату світу 2006 року.

Перший матч під керівництвом нового керманича збірна України проведе 1 червня з командою Узбекистану на київському стадіоні "Динамо", а вже 6 червня зіграє з французами на "Донбас Aрені".

ДОВІДКА «УК»

Олег БЛОХІН. Український футболіст і тренер. Народився 5 листопада 1952 року у Києві. Вихованець школи "Динамо" (Київ). Найрезультативніший бомбардир радянського футболу всіх часів. Лауреат Ювілейної нагороди УЄФА як найвидатніший український футболіст 50-річчя (1954-2003). Володар "Золотого м'яча" кращого футболіста Європи.

Майстер спорту СРСР міжнародного класу (1972 р.). Заслужений майстер спорту (1975 р.). Заслужений тренер України.