ПОВІДОМЛЕННЯ

про застосування остаточних  антидемпінгових заходів щодо імпорту 
в Україну лимонної кислоти (моногідрат)  походженням
з Китайської Народної Республіки

ВідповіднодоЗаконуУкраїни "Прозахистнаціональноготоваровиробникавіддемпінговогоімпорту" (далі - Закон) Міжвідомчакомісіязміжнародноїторгівлі (далі - Комісія) розглянулаподаніМіністерствомекономічногорозвиткуіторгівліУкраїни (далі - Міністерство) звіт, матеріали, висновкипрорезультатиантидемпінговогорозслідуваннящодоімпортувУкраїнулимонноїкислотипоходженнямзКитайськоїНародноїРеспублікитазарезультатамирозгляду:

зробила позитивний висновок стосовно наявності факту демпінгового імпорту в Україну лимонної кислоти походженням з Китайської Народної Республіки для експортера-виробника компанії "Кофко Біокемікал (Анхуі) Ко., Лтд" (Cofco Bіochemіcal (A№huі) Co., Ltd) та інших експортерів;

зробила негативний висновок стосовно наявності факту демпінгового імпорту в Україну лимонної кислоти для експортерів-виробників компаній "Вейфанг Енсайт Індастрі Ко., Лтд" (Weіfa№g E№sіg№ І№dustry Co., Ltd) та "TTCA Ко., Лтд" (TTCA Co., Ltd);

зробила позитивний висновок щодо наявності загрози заподіяння істотної шкоди національному товаровиробникові. Китайські експортери мають значний експортний потенціал, оскільки існують великі обсяги невикористаних виробничих потужностей та значні обсяги готової продукції на складах, що майже у 80 разів перевищують обсяги споживання в Україні. У світі на даний час захищені антидемпінговими заходами від імпорту з Китайської Народної Республіки Європейський Союз, Сполучені Штати Америки та Федеративна Республіка Бразилія. Демпінговий імпорт в Україну лимонної кислоти походженням з Китайської Народної Республіки здійснювався за цінами, що були нижчими як за ціни продажу товару національного товаровиробника на внутрішньому ринку України, так і за його собівартість. Таким чином, існує ймовірність значного зростання обсягу демпінгового імпорту в Україну лимонної кислоти походженням з Китайської Народної Республіки та відмінності у цінах зумовлять ймовірне зростання імпортних поставок;

визначила, що національні інтереси України потребують застосування остаточних антидемпінгових заходів.

Порівняння проводилось на основі однакових базисних умов поставки нормальної вартості, визначеної на підставі цін установлених під час здійснення звичайних торговельних операцій між незалежними покупцями, з експортною ціною, що фактично була оплачена при продажу в Україну.

Беручи до уваги зазначене та керуючись положеннями статті 16 Закону, Комісія прийняла рішення № АД - 291/2013/4423-06 "Про застосування остаточних антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну лимонної кислоти (моногідрат) походженням з Китайської Народної Республіки" (далі - Рішення Комісії).

Рішенням Комісії припинено антидемпінгове розслідування без застосування остаточних антидемпінгових заходів стосовно експортерів-виробників компаній "Вейфанг Енсайт Індастрі Ко., Лтд" (Weіfa№g E№sіg№ І№dustry Co., Ltd), що розташована за адресою: Китайська Народна Республіка, Шаньдун, Вейфанг, Чангл, Чаншен-стрит, 156, та "TTCA Ко., Лтд" (TTCA Co., Ltd), що розташована за адресою: Китайська Народна Республіка, Шаньдун, Анціу, Сінань Нан Роуд, 27.

Відповідно до статті 16 Закону Рішенням Комісії застосовано остаточні антидемпінгові заходи щодо імпорту в Україну товару, який має такий опис: лимонна кислота (моногідрат) походженням з Китайської Народної Республіки, яка класифікується згідно з УКТЗЕД за кодом 2918 14 00 00.

Остаточні антидемпінгові заходи застосовуються шляхом запровадження справляння остаточного антидемпінгового мита в розмірі:

для експортера-виробника компанії "Кофко Біокемікал (Анхуі) Ко., Лтд" (Cofco Bіochemіcal (A№huі) Co., Ltd), що розташована за адресою: Китайська Народна Республіка, Анхуі, Бенбу, Жонгліангдадао Роуд, 1, - 8,15 відсотка;

для інших експортерів - 24,74 відсотка.

Остаточні антидемпінгові заходи застосовуються строком на п'ять років.

Справляння антидемпінгового мита здійснюється відповідно до опису зазначеного товару.

Сплата остаточного антидемпінгового мита здійснюється в готівковій або безготівковій формі, або шляхом унесення суми мита на депозит, або оформлення відповідного боргового зобов'язання, якщо інше не передбачено законодавством України.

Остаточне антидемпінгове мито справляється митними органами України незалежно від сплати інших податків і зборів (обов'язкових платежів), у тому числі мита тощо, які, як правило, справляються під час імпорту в Україну товарів.

Застосування остаточних антидемпінгових заходів не повинно створювати перешкод для здійснення митного оформлення товару відповідно до його опису.

Імпорт на митну територію України товару відповідно до опису без сертифіката про походження здійснюється зі сплатою остаточного антидемпінгового мита за ставкою 24,74 %, визначеною як "для інших експортерів".

Остаточні антидемпінгові заходи застосовуються з моменту набрання чинності Рішенням Комісії.

Рішення Комісії набирає чинності через 30 календарних днів із дня опублікування цього повідомлення.

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі