ПОДІЯ

Квитки на матчі Євро-2012 вже можна замовляти через Інтернет

У перший день весни офіційний сайт УЄФА нарахував 591 тисячу бажаючих придбати квитки на майбутні матчі континентальної першості. Це дає організаторам підстави сподіватися, що футбольні арени українських і польських міст у червні-липні наступного року не пустуватимуть.

На церемонії у Києві з нагоди початку продажу квитків керівник місцевого оргкомітету Євро-2012 Маркіян Лубківський зазначив, що з огляду на такий підвищений попит, без розіграшу в лотерею задовольнити всіх бажаючих на власні очі побачити великий футбол не вдасться.

Серед тих, хто вчасно зареєструвався на квитковому порталі сайту, була і вчителька однієї з шкіл Білої Церкви. Яким же було здивування жінки, коли їй повідомили радісну новину: саме Віту Мимренко обрав комп'ютер серед уболівальників. Ваучери на чотири безкоштовні квитки шанувальниці футболу з Київської області вручив уповноважений президента УЄФА з питань європейської першості, член виконкому УЄФА Франтішек Лавринець.

Поки що ніхто не може сказати, яка саме команда стане суперником збірної України у дебютному поєдинку на домашньому турнірі. Та достеменно відомо, що 11 червня наступного року на трибунах оновленого НСК "Олімпійський" наших хлопців підтримуватиме сім'я Мимренків у повному складі - Віта, її чоловік, рідний брат і син Богдан.

Ще одного щасливчика визначив посол Євро-2012 Олег Блохін. Володар "Золотого м'яча" дістав з кошика номер, власником якого став уболівальник з Харкова Геннадій.

Як зазначив, відповідаючи на наше запитання, директор департаменту УЄФА з планування та продажу квитків на Євро-2012 Педро Корреа, Спілка європейських футбольних асоціацій має намір виручити від продажу квитків на матчі чемпіонату Європи близько ста мільйонів євро.

І якщо вам не пощастить у футбольній лотереї, не засмучуйтесь. Уболівальники, які не зможуть потрапити на стадіони, матимуть змогу спостерігати за грою своїх команд у спеціально обладнаних фан-зонах. Як зазначив М. Лубківський, для цього місцева влада обіцяє обладнати спеціальні території, зокрема в Києві це буде Майдан Незалежності, у Харкові - площа Свободи. Організатори також обіцяють істотно розширити місця для преси.

- Лише на перший погляд здається, що п'ятнадцять місяців, які відділяють нас від футбольного свята, - це довго, - наголосив, спілкуючись з журналістами, Олег Блохін. -Насправді цей час пролетить напрочуд стрімко. Найважливіше зараз - нарешті визначитися з головним тренером збірної і основним складом національної дружини. Думаю, заплановані контрольні поєдинки з таким серйозними суперниками, як Італія, Франція та Німеччина допоможуть тренерському штабу остаточно визначитися з кандидатами.

ДOВІДКA "УК"

Квитки на матчі елітних збірних Старого Світу можна замовити лише на офіційному сайті UEFA.com з 1 по 31 березня. Усього на фінальний турнір чемпіонату Європи у продаж надійдуть 1,4 мільйона перепусток, з яких приблизно 75 відсотків отримають уболівальники. Вартість одного квитка від 300 до 7700 гривень.