ПІДГОТОВКА

Наприкінці липня Вишгород уперше прийматиме змагання чемпіонату світу
з перегонів на моторних човнах

Голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк запросив Президента Віктора Януковича відвідати змагання чемпіонату світу з перегонів на моторних човнах у класі «Формула-1».

Під час зустрічі у Криму він доповів главі держави і про готовність інфраструктури Вишгорода до цього престижного спортивного заходу. Нині повним ходом відбувається монтаж трибун. А в рамках урочистого відкриття змагань очікується велике театралізоване дійство, яке зможуть подивитися десятки тисяч гостей. «Час ще залишився. Його дуже мало, але практично на 99% Київщина готова прийняти чемпіонат світу. Всі гості будуть дуже задоволені», — запевнив Анатолій Присяжнюк.

На зустрічі також йшлося про стан справ у Київській області. Тож, прослухавши звіт про хід жнив у цьому регіоні, глава держави звернув окрему увагу на важливість дотримання заходів протипожежної безпеки в цей період.

Керівник облдержадміністрації у цьому контексті говорив і про те, що на збиранні врожаю нині задіяно 1500 комбайнів. На 45% засіяних площ вже зібрано майже 420 тисяч тонн зернових. Анатолій Присяжнюк також відзначив, що у найближчій перспективі регіон планує зібрати високі врожаї кукурудзи, соняшнику, гречки, цукрових буряків та сої. «Хлібороби працюють, і дотримані всі технологічні норми», — підкреслив посадовець.

А щодо ситуації із бюджетними виплатами він наголосив: нині Київщина не має боргів перед працівниками бюджетної сфери. «Ми своєчасно виплачуємо і відпускні, і заробітні плати вчителям, працівникам медичної галузі. Влада робить усе для того, щоб люди, які йдуть у відпустки, своєчасно отримували кошти», — передає слова голови Київської ОДА прес-служба Президента.

Окремо у ході розмови було порушено питання, пов’язане із ситуацією з оздоровленням дітей у літній період. Ще один аспект стосувався впровадження реформ у регіоні.