ПОЛЕГШЕННЯ

До  Євро-2012 спрощено процедуру отримання віз і  перетин українсько-польського кордону

Польща — Греція. Цей матч, який відбудеться 8 червня у Варшаві на стадіоні «Народовий», дасть старт головній футбольній події цього року — фінальному турніру чемпіонату Європи. Цього ж дня у Вроцлаві вийдуть на поле два інших учасники квартету А — національні збірні Росії та Чехії.

Уже зараз — більш ніж за два місяці до початку грандіозного спортивного дійства — відомо, що вільних місць на нових польських стадіонах не буде. Як футбольним уболівальникам, котрим пощастило стати володарями квитків на ігри за участю своїх улюбленців, потрапити до Вроцлава і Познані, Гданська та Варшави? На це запитання відповіли учасники прес-конференції, яка відбулася в Посольстві Республіки Польща в Україні.

— Для всіх учасників, організаторів і вболівальників, які збираються відвідати матчі континентальної першості, буде спрощено процедуру отримання віз, а також перетин кордону на прикордонних пунктах, — заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвін.  Керівник візового відділу, перший радник Посольства Республіки Польща у Києві Рафал Вольскі повідомив, що посольство забезпечило можливість подати документи на отримання візи якнайближче до місця проживання і без необхідності особистого відвідання.

— Такі пункти прийому візових заяв є у Дніпропетровську, Донецьку, Івано-Франківську, Львові, Тернополі, Харкові, Житомирі та Києві. У кожному з них будуть відкриті спеціальні віконця для обслуговування євровболівальників, а організовані групи  обслуговуватимуть у першу чергу.

Р. Вольскі також звернув увагу, що консульський збір залишається незмінний — 35 євро. Окремим категоріям громадян — членам офіційних делегацій, футболістам, суддям, лікарям, організаторам турніру від української сторони, а також волонтерам надаватимуть безкоштовні візи.