ЗАХОПЛЕННЯ

З 8-річним Микитою Ліщиною вітаються за руку імениті тренери карате-до. Ровесники хлопця поважають, дорослі цінують за професіоналізм, працьовитість і бажання перемагати. Він розпочав заняття спортом у п'ять років. У секцію карате до тренера Віктора Тернового його привів дід. У шість років Микита вже брав участь у чемпіонаті України. На місцевих змаганнях часто забирав усе золото. І в категорії "ката", і в бою "куміте". Щоб бути відмінником у цих техніках, потрібно володіти просторовою уявою, бачити і прогнозувати кожен свій рух, точно розраховувати. Важко зрозуміти, як це вдається настільки юному спортсмену.

Кумир Микити - актор і каскадер Джекі Чан. Улюблена книжка - про Гаррі Потера, їжа - картопля, запечена в духовці, та цукерки "Ліщина". Із дідом разом вболівають за "Шахтар". Поважає братів Кличків. А улюблений фільм - "Малюк-карате".

У паспорті спортсмена Микити вказані пояси всіх кольорів. Білий - у п'ять років, через кілька місяців - жовтий, далі, як годиться, - помаранчевий, зелений, синій. Цієї весни планує отримати коричневий, а вже потім вищий - чорний.