Дебют іспанця на тренерському містку вдалим не назвеш

Першого жовтня в українській Прем'єр-лізі відбулися дві гучні події. Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс задовольнив прохання про відставку російського спеціаліста Валерія Газзаєва. Цього ж дня чотирирічний контракт з "Дніпром" підписав іспанець Хуанде Рамос.

Обидва відзначилися вдалими виступами у Кубку УЄФА. Газзаєв на чолі московського ЦСКА завоював почесний приз п'ять років тому. Наставник з Піренеїв двічі поспіль підкорював престижну вершину з футболістами "Севільї". Причому на шляху до тріумфу іспанський клуб у драматичній боротьбі обіграв у Донецьку команду Мірчі Луческу.

Повторити свій успіх в українській столиці вихованцю осетинського футболу не вдалося: в "Динамо" Валерій Георгійович протримався лише півтора року з трьох запланованих. У його іспанського колеги після зміни клубу справи теж не заладилися. Ні в англійському "Тоттенгемі", ні в мадридському "Реалі", ні в московському ЦСКА він себе нічим не проявив.

Не надто вдалим вийшов і перший офіційний поєдинок іспанця на тренерському містку дніпропетровців. На своєму полі господарі не зуміли зламати опір одного з аутсайдерів - "Зорі".

- Нам не вистачало швидкості, іскорки в діях, - не приховував розчарування своїм дебютом в українській Прем'єр-лізі Рамос. - Додав проблем і швидкий гол, що змусив нас відіграватися, грати в іншому ключі. Однак наша мета залишається незмінною - вигравати в кожному матчі.

ТАБЛО "УК"

Прем'єр-ліга, 13-й тур

"Таврія" - "Іллічівець" - 2:2 (Коробка, 82, 86 -Путівцев, 28, Тищенко, 57) "Металург" Д - "Шахтар" - 0:2 (Чигринський, 9, Тейшейра, 19)

"Оболонь" - "Севастополь" - 2:2 (Мандзюк, 37, Пластун, 82, автогол - Агахова, 4, Худзик, 45)

"Динамо" - "Карпати" - 1:0 (Алмейда, 12) "Металіст" - "Волинь" - 3:1 (Девіч, 37, 79, Воробей, 80 -Павлов, 39)

"Ворскла" - "Арсенал" - 0:1 (Гусєв, 90) "Кривбас" - "Металург" З - 0:0

"Дніпро" - "Зоря" - 1:1 (Гоменюк, 28 - Лазарович, 3)

Лідери: "Шахтар" - 34 очки, "Динамо" - 29, "Металіст" - 25.