ПРЕМ’ЄР-ЛІГА 

Головний матч першого кола «Шахтар» — «Динамо» чекаємо  наступної неділі в Донецьку.

Нинішній сезон проходить під знаком повернення на тренерський місток старих знайомих. На початку липня «Кривбас» очолив його багаторічний керманич Олег Таран. Кілька тижнів тому головним тренером «Карпат» став болгарин Ніколай Костов, який уже працював в Україні. Ще одне знайомство зі спеціалістом нової тренерської хвилі відбулося напередодні сьомого туру національної першості. Володимира П’ятенка біля керма донецького «Металурга» замінив Юрій Максимов.

Уже екс-наставник клубу розпочав новий сезон раніше за своїх колег. 10 липня в Луганську відбулося донецьке дербі. В матчі за Суперкубок країни металургам протистояв абсолютний чемпіон минулого сезону — «Шахтар». Коло пошани після фінального свистка прогнозовано зробили підопічні Мірчі Луческу. Згодом Микола Морозюк та його партнери несподівано рано вилетіли з Ліги Європи, поступившись заштатному «Тромсе» з  Норвегії.

Сумну картину навколо другого клубу зі столиці Донбасу довершив блідий старт у чемпіонаті країни: п’ять набраних очок із вісімнадцяти можливих, негативна різниця забитих і пропущених м’ячів, третє місце з кінця турнірної таблиці. Тому мало хто здивувався черговій зміні на тренерському містку. Дебют Юрія Максимова на посаді головного тренера «Металурга» відбувся минулої  неділі, в матчі проти запорізьких одноклубників. Цікаво, що вісім років тому ігрова кар’єра екс-півзахисника «Дніпра», київського «Динамо» і німецького «Вердера» завершувалася саме в Запоріжжі.

Для вихованця херсонського футболу Ю. Максимова повернення в Прем’єр-лігу виявилося успішним.

— Зізнаюсь чесно, до Запоріжжя ми їхали лише по перемогу, — розказав новий керманич донеччан після фінального свистка. — Впевнено вели гру, однак у другому таймі зробили не досить вдалі заміни, пропустили гол, після чого почалася паніка в захисті. Втім, навіть у цей момент мені не спадало на думку, що можемо поступитися. 

У звітному турі не втрачав очок квартет лідерів. Приклад гірників і динамівців наслідували «Дніпро» та «Металіст». Дніпропетровці виявилися сильнішими за луцьку «Волинь», а харків’яни не залишили шансів криворізькому «Кривбасу».

 Таким чином, напередодні центрального матчу першого кола «Шахтар» — «Динамо», який відбудеться 2 вересня в Донецьку, відставання киян від гірників вимірюється однією перемогою.

Табло «УК»

Прем’єр-ліга. 7 тур

Дніпро — Волинь — 2:1

Голи: Калініч (22), Алієв (48) — Суботич (20)

Зоря — Ворскла — 1:1

Голи: Галюза (22, з пенальті) — Безус (79)

Динамо — Чорноморець — 2:0

Голи: Нінковіч (21), Ідейє (72)

Шахтар — Карпати — 3:0

Голи: Дентіньо (32), Адріано (39), Мхітарян (41)    

Металіст — Кривбас — 3:1

Голи: Хав’єр (14, з пенальті), Марлос (50), Едмар (53) — Канкава (81) Іллічівець — Говерла — 2:0

Голи: Гречишкін (59), Федотов (85)

Таврія — Арсенал — 1:1

Голи: Калиниченко (23) — Міколюнас (61) 

Нереалізоване пенальті: Назаренко (60) 

Металург З — Металург Д — 1:2

Голи:  Лазарович (76) — Казарян (6), Мораєс (60)    

Лідери: Шахтар — 21 очко, Динамо — 18, Дніпро — 17, Металіст — 14, Зоря, Арсенал — по 11.

Бомбардири: Мхітарян (Шахтар) — 11 м’ячів, Ідейє (Динамо) — 7, Джуліано (Дніпро), Галюза (Зоря), Алекс (Шахтар) — по 4.