ФІЗКУЛЬТ-УРА!

У цьогорічній ХІІІ Всеукраїнській спартакіаді державних службовців загалом взяло участь майже п’ятдесят тисяч «білих комірців»

Захоплення любительським спортом ще нікому не зашкодило. Навпаки, здоровий дух, який підживлюється регулярними відвідуваннями стадіонів та спортивних залів в позаробочий час,  вочевидь допомагає багатьом нашим співвітчизникам упевненіше долати  круті щаблі  службової драбини, ефективно виконувати професійні обов’язки, додає життєвого оптимізму і забезпечує хороший настрій.

У цьому можна переконатися, хоча б побічно переглянувши результати службової атестації  цьогорічних переможців  Всеукраїнської спартакіади державних службовців: зазвичай кращих успіхів у  спорті досягають сумлінні працівники та ефективні  менеджери, які надають громадянам якісні управлінські послуги.

Зазначимо, що нинішнє  суперництво  проходило в три етапи. Наймасовішими були  спартакіади в районах та містах обласного значення. Їхні переможці взяли участь у спартакіадах Автономної Республіки Крим, областей, столиці та Севастополя, де найактивнішими виявилися збірні Запорізької, Закарпатської та Черкаської областей.

У найбільш інтелектуальному виді спорту — шахах відзначилися представниці прекрасної статі вітчизняної державної служби з Миколаєва, Києва та Гребінки (Полтавська область). Фото автора

Справжнім святом спортивної майстерності став завершальний етап, який уже  за усталеною традицією  відбувся на одній із кращих вітчизняних спортивних баз — в алуштинському (АР Крим) Олімпійському навчально-спортивному центрі «Спартак», де створені всі умови для проведення таких масових заходів. 

Як поінформував нашого кореспондента перший заступник голови Національного агентства з державної служби Ігор Попов, у фінальних змаганнях з п’яти видів спорту — футзалу, волейболу, настільного тенісу, шашок та шахів — узяли участь  543 державні службовці, причім  збірні команди представили  всі області та автономія.

Найвищу сходинку п’єдесталу в настільному тенісі посіли заступник начальника відділу Миколаївської облдержадміністрації Вікторія Трофімова та державний реєстратор з Білозерки (Херсонщина) Владислав Лар’яновський, у шашках — начальник управління Баришівської райдержадміністрації (Київська область) Алла Беззуба і заступник начальника відділу Вінницької облдержадміністрації Дмитро Сташко.

Найкращі індивідуальні результати в шахах показали головний спеціаліст відділу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту АР Крим Любов Гордик та  головний казначей відділу видатків державного бюджету управління казначейства в Донецькій області Анатолій Демкович.

У футзалі не було рівних команді держслужбовців  Одещини, а на волейбольному майданчику неабиякі спортивні досягнення виявила збірна Хмельниччини. Другі місця у цих видах вибороли відповідно команди Вінницької та Дніпропетровської областей.

Загальнокомандні результати ХІІІ Всеукраїнської  спартакіади такі:  у лідерах — держслужбовці Дніпропетровської області, на  другому місці — команда Хмельниччини, на третьому — Чернігівщини. Вочевидь найменше уваги спорту приділяють у державних установах міста Севастополя, Херсонщини та Волині, команди яких відповідно набрали найменше очок.