СВЯТА КРАЩОГО НЕМАЄ

Президент відкрив головну ялинку країни

Ми, українці, звикли насолоджуватися Новорічними святами від Миколая до Водохреща. Тож символічно, що й головна ялинка запалала вогнями саме в день Святого Миколая. Її  урочисто засвітив 19 грудня Президент України Віктор Янукович разом з маленькими помічниками.

«Цього свята завжди чекають передовсім діти... Ми даємо їм віру в ту казку, з якою й ми з вами виросли, кожного року засвічуючи ялинку», — сказав він, побажавши всім українським родинам щастя та радості.

Зелена красуня — саме таким епітетом найчастіше  нагороджують новорічну ялинку. Однак у наш час флеш-мобів і соціальних мереж можливі, як кажуть,  варіанти.

Срібний дзвін сповістив, що свято наближається. Фото Михайла МАРКІВА

Цьогорічна головна на столичному Майдані Незалежності  стала об’єктом пильної уваги не лише киян і туристів, які гуляють Хрещатиком, а й інтерактивних користувачів. Приміром, у Фейсбуці  з’явилася офіційна сторінка головної ялинки,  де  друкують найкращі «фотожаби», а дописи свідчать про багату уяву і невичерпну  фантазію українців. Це вже спонукало місцеву виконавчу владу визнати, що не зайве було б порадитися з людьми, до того як…

Щоправда, в Київській міськдержадміністрації наполягають: оформлення головної новорічної ялинки країни витримане відповідно до стилістики Євро-2012 — непересічної події наступного року на  наших теренах. Отож новорічну красуню прикрасили серед іншого  технічними новинками —  світлодіодними екранами, які, змінюючи сюжети, розповідають і про історію України, і про її сьогодення, і про Євро-майбутнє. Їхня доцільність також дискусійна, бо, погодьтеся, футбольному м’ячеві таки потрібна зелена галявина, а одночасна з’ява кільканадцяти тризубів на одному «конусі» викликає різні асоціації.

Як відомо, штучну ялинку за кошти спонсорів виготовили на одному з тернопільських підприємств. І  поки ми  ламаємо списи,   скептиків посоромила Асоціація дизайнерів європейських столиць, визнавши нашу київську «смугасту» красуню найкращою в Східній Європі. То може налагодимо експорт не лише ялинок, а й дизайнерських рішень?