ПРЕМ’ЄР-ЛІГА 

У претендентів на золоті медалі нині по 70 очок

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

Свою перевагу над суперниками і гірники, і кияни підтвердили у звітному турі: «Шахтар» декласував у Луганську «Зорю», а «Динамо» вдома не залишило шансів «Ворсклі».

Долю свого матчу гірники вирішили ще до перерви, забивши три «сухі» голи у ворота господарів. Початок поклав Генріх Мхітарян, на восьмій хвилині конвертувавши в гол простріл Даріо Срни з правого флангу. Алекс Тейшейра на 16-й хвилині подвоїв перевагу гостей, упритул «розстрілявши» Дмитра Козаченка. А на 31-й Луїс Адріано, реалізувавши пенальті за фол проти Мхітаряна, довів рахунок до великого.

Андрій Шевченко — Ілсіньо: доведеться повторити на біс. Фото Укрінформу 

Пігулку поразки підсолодив Сергій Сілюк, ефектно пробивши штрафний на 72-й хвилині. Однак невдовзі свій другий гол у матчі провів Мхітарян, а потім відзначився й Срна, встановивши остаточний рахунок.

Кияни ж після поразки від «Шахтаря» у 26 турі сповна відігралися на «Ворсклі». Попри непоганий футбол, полтавці не змогли перервати свою безвиграшну серію, яка вже нараховує аж чотири матчі.

І не сказати, що кияни в першій половині гри мали вигляд, кращий за суперника. Звісно, на правах господаря і фаворита команда Юрія Сьоміна більше володіла ініціативою. Однак підопічні Миколи Павлова також не відсиджувались біля власних воріт. А гол «у роздягальню» від Артема Мілевського обіцяв цікавий сценарій другого тайму.

Та по перерві за вказівкою головного тренера «Динамо»,  який, нагадаємо, відбуває дискваліфікацію, і за грою спостерігав із трибуни, на поле вийшли Корреа і Шевченко. Заміни виявилися вдалими: спершу Шева флангом протягнув м’яч і віддав його на вільного Корреа, якому нічого не залишалось, крім як розстріляти порожні ворота. А через десять хвилин сам відзначився першим забитим м’ячем на оновленому «Олімпійському».

У наступному турі донеччани приймуть «Таврію», а команда Юрія Сьоміна зіграє в Луцьку з «Волинню». Можна прогнозувати, що поєдинки з підопічними Семена Альтмана і Анатолія Дем’яненка не будуть легкими. Однак втрачати очки у жодному з турів, що залишилися, для лідерів неприпустимо: на кону найвищі нагороди вітчизняної першості. 

Тож дедалі частіше можна почути про ймовірність «золотого» матчу. Та й перспектива перегравання поєдинку, що відбувся 7 квітня на «Донбас Арені», принаймні на думку тренерів обох команд, не така вже безперспективна. До речі, 13 квітня Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України задовольнив апеляцію «Динамо», скасувавши друге попередження Денисові Гармашу, після якого арбітр цієї зустрічі Юрій Вакс автоматично показав футболістові червону картку. 

 

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга України 2011/12. 27 тур

Оболонь — Кривбас — 0:0

ПФК Олександрія — Дніпро — 1:5

Динамо — Ворскла — 3:0

Металіст — Іллічівець — 0:0

Металург — Арсенал — 1:1

Таврія — Чорноморець — 2:0

Карпати — Волинь — 1:0

Зоря — Шахтар — 1:5

Турнірне становище лідерів: 1. «Шахтар» — 70 очок, 2. «Динамо» — 70, 3. «Металіст» — 57, 4. «Дніпро» — 45, 5. «Таврія» — 43, 6. «Арсенал» — 42, 7. Металург — 38…