ФУТБОЛ

У вирішальному матчі за Кубок України зустрінуться "Шахтар" та "Динамо"

Поки фахівці і журналісти обговорюють можливість народження у вітчизняному футболі так званої "третьої сили", ситуація залишається звичною. "Дніпро" і "Арсенал", "Металіст" і "Ворскла" продовжують виконувати ролі другого плану. За головні трофеї сезону з року в рік сперечаються гранди. Підтвердження цього - майбутній фінал кубкового розіграшу, в якому зійдуться чемпіон країни і срібний призер першості.

Минулої середи Євген Селезньов та його партнери так і не зуміли перервати невтішну для себе серію кубкових побачень з гірниками. Вісім разів доля зводила "Дніпро" і "Шахтар" на різних етапах другого за значенням вітчизняного турніру, причому тричі - у фіналі. І кожного разу дніпропетровці залишали поле переможеними. Не вдалося зламати традицію і новому керманичу гостей.

- "Дніпро" змінився з приходом Хуанде Рамоса, - зробив комплімент колезі наставник переможців Мірча Луческу. - Якщо раніше футболісти грали прямолінійно, використовуючи довгі передачі, то зараз демонструють видовищний футбол, стиль якого схожий на латиноамериканський. Він базується на належному контролі м'яча. Команда добре готова функціонально, в її складі є дуже потужні гравці.

Своїх героїв назвав і другий півфінал, де зустрічалися два столичні клуби. Олександр Шовковський став першим вітчизняним футболістом, який перетнув позначку в 600 зіграних матчів. 509 разів воротар виходив на поле у складі біло-блакитних, 89 - у формі національної збірної, двічі захищав кольори третьої динамівської команди.

- Ми, звичайно ж, хотіли поздоровити успішною грою головного тренера Юрія Сьоміна з днем народження, - розповів рекордсмен українського футболу журналістам. - Під час ранкової розминки вручили наставнику динамівську футболку під номером 64. Це була перша частина нашого презенту. Сподіваюсь, після закінчення фінальної зустрічі Кубка країни подарунок виглядатиме солідніше.

ТАБЛО "УК"

Кубок України.

1/2фіналу.

"Шахтар" - "Дніпро" - 2:1 (Вілліан, 15, Алекс, 25 - Гюбшман, 63, автогол)

"Динамо" - "Арсенал" - 2:0 (Ярмоленко, 10, Шевченко, 51)