ТУРНІР

"Динамо" трощить суперника в гостях, "Металіст" зазнає нищівної поразки в рідних стінах

Стамбул - Київ

У сучасному футболі дивовижні сюжети змінюють одне одного напрочуд швидко. На старті нинішньої Ліги Європи динамівці не зуміли здолати далеко не найгрізніших суперників - білоруський БАТЕ і тираспольський "Шериф". Уболівальницький інтернет-простір відреагував миттєво: Валерій Газзаєв мусить залишити крісло наставника.

За півроку потому грізне слово - відставка - на повні груди скандували 25 тисяч глядачів стамбульського стадіону "Іненю". Винуватцем останніх невдач "Бешикташа" місцеві уболівальники вважають німецького спеціаліста Бернда Шустера. Під його керівництвом команда спочатку сповзла в національному чемпіонаті, а минулого четверга попрощалася з будь-якими надіями і на міжнародній арені.

- За результат відповідаю я, - визнав очевидне екс-тренер донецького "Шахтаря" і мадридського "Реала" на післяматчевій прес-конференції. - А кого моя персона не влаштовує, той може на стадіон не приходити. Мене це не хвилює.

Після такого монологу з'явилися серйозні сумніви в тому, що саме Шустер привезе свою команду до Києва на матч-відповідь.

А ось його колега Юрій Сьомін почував себе справжнім іменинником. Повернення нового-старого тренера до керма динамівського клубу вийшло напрочуд переконливим. Познущавшись на чужому полі над четвертою командою Туреччини за підсумками минулого сезону, кияни практично гарантували собі вихід до 1/8 фіналу Ліги Європи.

Водночас Юрій Павлович прекрасно розуміє, що гра його підопічних ще далека від досконалості.

- Ми припускалися помилок, - визнав російський фахівець після фінального свистка. - У другому таймі гравці проводили гострі контратаки, але контроль м'яча був не на належному рівні.

Напевно, головний тренер мав на увазі моменти, коли перетримував м'яч у середині поля Роман Єрьоменко, захоплювався невмотивованим обведенням захисників Андрій Шевченко та зривав прекрасні атаки на стадії завершення Андрій Ярмоленко. Але не варто забувати: перше тренування після довгої зимової перерви Олег Гусєв та його партнери провели лише в середині січня.

Щодо "Металіста", то харків'яни вступили в новий сезон - гірше важко уявити.

- Після програшу - 0:4 мріяти про майбутнє в єврокубковому турнірі нереально, - заявив захисник Мілан Обрадовіч. -Причина провалу одна - ми зіграли дуже погано.

ТАБЛО "УК"

Ліга Європи 1/16 фіналу

"Бешикташ" (Туреччина) -
"Динамо" (Україна) - 1:4
(Куарежма, 37 - Вукоєвич, 27,
Шевченко, 50, Юссуф, 56,
Гусєв, 90, з пенальті)

"Металіст" (Україна) -
"Байєр" (Німеччина) - 0:4
(Дердійонк, 23, Кастро, 72,
Сем, 90, 90+2)