ФІНАНСИ

Десять мільйонів гривень з міського бюджету Харкова виділено у нинішньому році на реалізацію двох програм: молодіжного кредитування і "Доступне житло". Такий кошторис затвердили на останній сесії депутати Харківської міськради. Зокрема, на програму "Доступне житло", яка реалізовуватиметься з 2010 по 2017 рік, передбачено щорічне фінансування з міського бюджету в 5 млн грн. "У 2011 році виділення цих коштів дасть можливість забезпечити житлом близько 60 харківських сімей, що перебувають на квартирному обліку", - зазначив заступник Харківського міського голови, директор департаменту економіки і комунального майна міськради Михайло Фатєєв. За його словами, на 5 млн грн буде побудовано 3,5 тис. кв. м житла.

Також М. Фатєєв повідомив, що учасники програми "Доступне житло" повинні внести 70% вартості житла. Решта 30% загальної суми доплачуватиметься за рахунок коштів, виділених з міського бюджету. При цьому право на участь у програмі мають лише ті громадяни, що стоять на квартирному обліку.

Сесія міськради прийняла рішення і про виділення 5 млн грн у рамках реалізації міської цільової програми молодіжного кредитування на 2011-2012 роки. У нинішньому році кредит на придбання житла зможуть отримати 13-15 сімей, які складатимуться з громадян віком до 35 років. Видається кредит на 30 років під 2% річних. Якщо в сім'ї двоє дітей, то держава покриває 25 відсотків кредиту, якщо троє або більше дітей, - 50 відсотків.