У найближчі три тижні на телеканалах Euronews та Eurosport розпочнеться трансляція промо-ролика України до чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков.

Він зазначив, що за рекламу фінальної частини чемпіонату відповідає УЄФА. "Україна представляє себе як країну, а УЄФА відповідає за рекламу самого турніру", - підкреслив урядовець.

А з листопада розпочнеться прийом заявок на безплатне розміщення реклами за кордоном від ресторанів, кафе і готелів України у містах, де проходитиме чемпіонат Європи з футболу 2012 року. За словами віце-прем'єра, усі заявки прийматимуться через Інтернет, а волонтери у чотирьох містах будуть відвідувати ці заклади, давати свою оцінку і підтверджувати можливість безкоштовної реклами.

Борис Колесніков зазначив, що для того, аби отримати право на таку рекламу, заклади повинні приймати кредитні карти основних платіжних систем світу, а також мати хоча б двомовне меню: "Чим більше мов у меню, тим більше буде рекламної площі в західних виданнях того чи іншого кафе або готелю, який ще не задіяний під родину УЄФА", - підкреслив він.

Урядовець також повідомив, що держава планує випустити українсько-англійські розмовники "Мінімум мільйон розмовників буде видано урядом для потреб волонтерів, стюардів, міліції, швидкої допомоги, поштових відділень, туристичних точок на карті кожного міста", - наголосив Борис Колесніков. Він також зазначив, що буде видано карти на шести основних мовах, а "Укравтодор" до Євро-2012 готує систему автомобільної навігації, повідомляє прес-служба урядовця.