ЮВІЛЕЙ

Сьогодні Віталію Кличку виповнюється 40 років

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

Саме цій даті присвятив свою перемогу 2 липня  над британцем Девідом Хеєм  молодший брат Віталія Володимир. Разом з уславленими земляками  святкувала вся країна — вперше легендарним братам вдалося зібрати в родині всі чемпіонські пояси найпрестижніших боксерських  організацій.

І вже,  презентуючи нагороди  у Києві,  на запитання, як відзначатиме круглу дату,  Віталій Кличко зазначив: «Я спеціально призначив прес-конференцію на цей день. За слов’янськими традиціями, не прийнято святкувати 40-річчя. Але думаю, що ми в колі наших близьких друзів усе ж відзначимо це свято. Можливо, зберемося в одному з ресторанів Нью-Йорка, де піднімемо по склянці соку за наших батьків. Адже, на мій погляд, це в першу чергу свято для них…»

Однак корективи внесло життя. Між двох   приємних подій вкралася трагічна. За кілька днів до  ювілею  помер Володимир Родіонович Кличко. Дня ми у своєму блозі Віталій написав, що практично  всім у цьому житті він зобов’язаний батькові. Саме він зіграв  одну з  найважливіших ролей у його житті і в житті його брата.

Народження і смерть ідуть поруч. Сьогодні чемпіонові  світу за версією WBC у надважкій вазі Віталію  Кличку виповнюється 40 років. Минулої неділі на Одеському міжнародному кінофестивалі відбувся прем’єрний показ  документальної стрічки відомого  режисера Себастьяна Денхардта  «Кличко» —  історія не про бокс і навіть не про найвідоміших у ньому  братів. Історія про мрії, які збуваються. 

А вже на 10 вересня запланований черговий поєдинок Віталія Кличка   з поляком Томашем  Адамеком у Вроцлаві. Про майбутній двобій ітиметься, зокрема, і  на згаданій прес-конференції у Нью-Йорку,  яка, як  повідомили «Урядовому кур’єру» в прес-службі братів Кличків, обов’язково  відбудеться.  

У мене є мрія закінчити кар’єру непереможеним, неодноразово наголошував   легендарний боксер, а як  амбітний політик зазначав:  бути обраним важливіше, ніж призначеним.