ПЕРСПЕКТИВИ

Україна змагатиметься за право прийняти зимові Ігри 2022 року

 


Близько тридцяти років Верховинська гірськолижна база не знала ремонтів. За останні два місяці в її розбудову вкладено два з половиною мільйони гривень в основному за рахунок інвесторів, зокрема Укрзалізниці. Наступний крок - реконструкція Ворохтянських гірськолижних трамплінів - єдиної тренувальної бази, де свого часу готувалася збірна Радянського Союзу. Тепер усе це треба доводити до європейських вимог і нових стандартів.

Прикарпатців стимулює на розбудову спортивної мережі краю бажання здобути право на проведення в країні зимових Олімпійських ігор-2022. Відповідну заявку в МОК наша держава має подати за чотири роки. Розроблена відповідна державна Програма, питання внесено в Угоду регіону з Кабінетом Міністрів, напрацьовані відповідні інвестиційні проекти. З приводу побудови спортивних об'єктів і доріг у краї вже побувала делегація з Китаю.

Івано-Франківщина знаходиться в центрі західного регіону і сподівається, що на її території може бути розміщене олімпійське селище, від якого до місця проведення змагань можна дістатися за півтори години.

Експерти з Франції та Росії провели моніторинг місцевості щодо побудови спортивних об'єктів зимової Олімпіади. Їхні висновки - 80 відсотків території, зокрема в Долинському, Верховинському, Надвірнянському районах по обидва боки гірського хребта відповідають міжнародним вимогам.

Ідеї олімпійського руху стали рушійною силою спортивного життя краю. Цієї осені за участі Коломийської райдержадміністрації, яку очолює Михайло Негрич, та місцевих громад в селах району відкрито сім спортивних об'єктів, у тому числі молодіжний центр у П'ядиках.