ДУЕЛЬ ЗБІРНИХ

Перемогу українців у товариській зустрічі забезпечили вчасно проведені заміни

Під час відкритого тренування в Конча-Заспі Олег Володимирович висловився категорично. За його словами, віднині прохідних матчів у національної команди не буде. Контрольні зустрічі з Узбекистаном, Францією та серпневий поєдинок проти Швеції мають відсотків на вісімдесят визначити коло тих виконавців, які готуватимуться до чемпіонату Європи 2012 року.

Володар "Золотого м'яча"-1975 підтвердив цю тезу, визначаючи стартовий склад збірної в першому спарингу після свого повернення на тренерський місток. З перших хвилин на поле столичного стадіону імені Валерія Лобановського вийшов не експериментальний, а найсильніший на сьогодні склад на чолі з Андрієм Шевченком.

Інша річ, що 90 хвилин матчу з півфіналістом останнього Кубка Азії дали можливість тренерському штабу іншими очима подивитися на ігрові можливості виконавців. Друга половина зустрічі показала, що краще за всіх у лінії атаки виглядає Андрій Воронін, який вийшов на заміну. Форвард московського "Динамо" розпочав першу гольову комбінацію господарів, а згодом відзначив своє повернення до збірної красиво забитим м'ячем.

Водночас склалося враження, що найкращий бомбардир чемпіонату країни Євген Селезньов подумки перебуває десь у теплих краях. Олег Блохін дуже емоційно реагував на кожний невдалий прийом м'яча у виконанні нападаючого "Дніпра". Важко повірити, що найближчого понеділка цього форварда таранного типу ми побачимо на полі "Донбас Арени" проти грізних французів.

- Лише моментами у нас щось виходило, - критично оцінив дії своїх підопічних Олег Блохін на прес-конференції. - Серйозні проблеми виникали тому, що гравці перебувають у різному функціональному стані. Чесно кажучи, дисбаланс колосальний. Мені дуже не сподобалося, коли Селезньов недбало поставився до своїх моментів. Він, як і деякі інші гравці, відверто "випадав" з гри. В одному з епізодів болючого удару зазнав Андрій Шевченко. Сьогодні важко сказати, чи зможе він взяти участь в наступному спарингу 6 червня.

Наостанок новий-старий головний тренер поділився своїми відчуттями від повернення на посаду тренера збірної.

- Зізнаюсь чесно, мандраж був величезним. Я більше хвилювався, ніж тоді, коли вперше прийшов у національну команду. Можливо, це сталося тому, що надто довго залишався без тренерської роботи.

 

ТАБЛО "УК"

Товариські матчі

Україна - Узбекистан - 2:0 (Тимощук, 54, Воронін, 60).

Київ. Стадіон "Динамо", 11 тисяч глядачів.

Україна: Дикань, Федецький, Кучер, Хачеріді, Шевчук, Гусєв (Назаренко, 70), Тимощук (Кравченко, 85), Олійник (Кожанов, 46), Шевченко (Воронін, 46), Девич (Селезньов, 55), Мілевський (Ротань, 46).

Німеччина - Уругвай - 2:1 (Гомес, 21, Шюррле, 36 - Гаргано, 49).

Нігерія - Аргентина - 4:1 (Калу Уче, 10, 40, Обінна, 27, з пенальті, Еменіке, 52 - Боселлі, 90+8)

Мексика - Еквадор - 1:1