ФУТБОЛ

Боротьбу за Кубок України клуби продовжать уже наступного року

"Динамо", "Дніпро", "Шахтар", "Арсенал" - так виглядає склад півфіналістів кубкового розіграшу сезону 2010/11. Якщо пригадати, що жеребкування, яке відбудеться навесні, буде "сліпим", на вирішальній стадії можливі будь-які варіанти.

Ближче до сенсації минулої середи перебували футболісти "Зорі". Ще за п'ятнадцять хвилин до фінального свистка господарі поля перемагали дніпропетровців. До того ж, підопічні Хуанде Рамоса після вилучення з поля захисника Євгена Чеберячка залишилися в меншості.

Зрештою, доля путівки у наступний раунд вирішувалася в серії післяматчевих пенальті. Ця так звана лотерея нічого доброго луганчанам на обіцяла. Адже у національному чемпіонаті команда Анатолія Чанцева не реалізувала три одинадцятиметрові удари. Традицію не було порушено і цього разу. У вирішальну мить нерви підвели Максима Бєлого: його нескладний удар парирував воротар гостей Ян Лаштувка.

- Не варто називати мене героєм, - зауважив чеський голкіпер після завершення драматичної дуелі. - Гра була дуже важкою - нам довелося відігруватися. Потім ми залишилися вдесятьох, але хлопці в меншості добре попрацювали - пощастило відігратися. Щодо пенальті, то наш тренер воротарів Педро Хара розповідав, хто з суперників як може бити, - у нього є ця статистика. Тож я знав, на що чекати.

Нагадаю, що найвищим досягненням "Дніпра" в кубковому розіграші залишаються три виходи до фіналу.

В Алчевську довелося відігруватися і київським динамівцям. Лише після перерви, коли на полі з'явилися Артем Мілевський та Андрій Ярмоленко, дев'ятиразовим володарям Кубка вдалося переламати хід гри - дублем відзначився форвард збірної України.

У притаманній для себе манері пояснив непереконливу перемогу "Шахтаря" над аутсайдером чемпіонату його наставник.

- Я вирішив дати відпочинок футболістам, які провели три матчі поспіль, - зазначив Мірча Луческу. - У стартовому складі на поле вийшли п'ятеро двадцятирічних гравців, тому взаємодія була неоптимальною. Друга половина зустрічі залишила таке враження, що ми вже пройшли далі, і нас задовольняє мінімальний рахунок.

ТАБЛО "УК"

Кубок України. 1/4 фіналу "Зоря" - "Дніпро" - 1:1 (Полянський, 35 - Гладкий, 75, серія пенальті - 4:5) "Сталь" (Алчевськ) - "Динамо" - 2:3 (В'ячеслав Шевченко, 44, Локтіонов, 90+2 - Мілевський, 49, 60, Одинцов, 54, автогол) "Шахтар" - "Металург" З - 1:0 (Тейку, 14, автогол) "Карпати" - "Арсенал" - 0:2 (Самодін 7, Гусєв, 82)