ПРОГРАМА

Зі свого боку держава також продовжить виділяти кошти на зведення доступного житла

150 мільйонів гривень Кабмін має намір спрямувати на виконання заходів Державної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010 -2017 роки. Проект постанови "Деякі питання використання коштів державного бюджету з метою надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла", підготовлений профільним міністерством, уже схвалено урядом.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов. Очолюване ним відомство клопотало про виділення 340 мільйонів гривень на реалізацію Програми в 2011 році.

Віктор Тихонов поінформував, що на сьогодні кілька тисяч громадян виявили бажання укласти угоди на будівництво доступного житла. Міжвідомча комісія з відбору об'єктів незавершеного житлового будівництва відібрала для участі у програмі 133 об'єкти, загальна вартість квартир у яких, що пропонується забудовниками, становить 2 783 684,48 тис. гривень.

Після освоєння виділених 150 мільйонів гривень міністерство клопотатиме про додаткове виділення коштів на реалізацію в 2011 році Державної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010 - 2017 роки.

Віктор Тихонов також поінформував, що у 2010 році вперше було передбачено кошти для надання державної підтримки громадянам, які виявили бажання взяти участь у Програмі. "Кошти надійшли лише у вересні. Майже за 2 місяці безпосередньої роботи з громадянами було освоєно близько 70 млн грн державного бюджету, що дало змогу залучити 180,9 млн грн власних коштів громадян та спрямувати додатково у житлове будівництво близько 250 млн. Це відновило будівництво 38 об'єктів по всій Україні, з яких 11 торік уже введено в експлуатацію, а 27 будинків передбачається до введення у 1 півріччі 2011 року", - цитує слова урядовця прес-служба віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.