ВТРАТА

Вручення цьогорічної премії «Греммі» затьмарила смерть шестиразової володарки нагороди Вітні Х’юстон

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

Їх, голлівудських,  важко зрозуміти. Організатори не спромоглися перенести 54-ту церемонію в Лос-Анджелесі через трагічну звістку та пів-вечора  згадували «найкращий голос», переспівуючи її пісні, — шоу має тривати. А доки  на «Фабриці мрій»  продукують зірок, не будуть безробітними  й психоаналітики, наркологи  та… постачальники дурману.

Традиційно випивши, Вітні зайшла до ванної кімнати… А може, вирішила, що склянка хмільного не зайва і в мильній піні? Перебіг подій нині намагається встановити місцева поліція, яка вже заявила, що розтин тіла американської співачки й актриси  виявив у її легенях воду. Цей факт свідчить на користь попередньої версії, що В.Х’юстон захлинулася, заснувши або знепритомнівши у наповненій ванні. Адже у людини, зануреної у воду після смерті, вода в легені не надходить.  І саме  те,  скільки рідини виявили у зіркових легенях,  може стати вирішальним під час встановлення точної причини загибелі.

Багатьом із нас Вітні Х’юстон запам’ятається як виконавиця вічного хіта «Я завжди  любитиму тебе».  Та мало хто знає, що в цієї пісні є власна унікальна історія: у 1974 році її склала американська кантрі-співачка Доллі Партон, яка двічі підіймалася зі своїм твором на першу сходинку в чартах.  Пісню також хотів перезаписати король рок-н-ролу Елвіс Преслі, але він при цьому він бажав викупити половину прав на композицію. Доллі Партон відмовила і була винагороджена  набагато пізніше: через роки хіт у виконанні Вітні Х’юстон приніс їй 6 мільйонів доларів. Саундтрек до фільму «Охоронець» і сьогодні найбільше продається у світі.

Вітні Х’юстон справді була однією з найуспішніших виконавиць. Вона  увійшла до Книги рекордів Гіннесса як володарка найбільшої кількості музичних нагород, зокрема шістьох премій «Греммі» та 15 премій «Біллборд» (Billboard Music Awards), 21 музичної премії США (American Music Awards) та двох «Еммі».

Найвідомішою у кіно, безперечно, є роль співачки у стрічці  «Охоронець», де її партнером був Кевін Костнер, який неодноразово рятував героїню у найскрутніших ситуаціях.  За іронією долі, мертву Вітні в готельному номері першим виявив її охоронець. Але врятувати не встиг…

За кілька годин після трагічної звістки вісімнадцятирічна донька співачки Бобі Христина Браун втрапила до лікарні з нервовим зривом, а найбільше статуеток на цьогорічній церемонії вручення «Греммі» зібрала нова зірка — британська співачка Адель, яка вже божиться, що наркотики і спиртне ніколи не зіпсують її життя.