ЧЕМПІОНАТ ЄВРОПИ

Українська жіноча збірна з біатлону здобула "золото" в естафетній гонці.

На доріжках і стендах італійського Ріднау гідних конкурентів у наших біатлоністок не було. Розглядаючи чемпіонат Європи як важливий етап підготовки до чергової світової першості, українки виступили майже по-імператорськи: стартували, лідирували, перемогли.

 

 

 

 

До речі, у збірній була одна заміна порівняно з її найсильнішим і вже титулованим складом. Проте Юлія Джима, котра бігла третьою, замінивши Оксану Хвостенко, пройшла свою частину гонки досить упевнено, використавши лише два додаткові патрони та передавши естафету першою.

А кількома днями раніше свою золоту нагороду на континентальній першості здобув Артем Прима в індивідуальній гонці.

Чемпіонати Європи в цьому виді спорту проводяться з 1994 року, і Україна за цей час отримала чимало континентальних чемпіонів. Скажімо, рейтинг найтитулованіших спортсменок очолюють Оксана Яковлєва і Віта Семеренко - кожна має по десять європейських нагород різного гатунку.

Гідно виступивши на чемпіонаті Європи, наші біатлоністки з добрим настроєм їдуть на світову першість до російського Ханти-Мансійська. На цих змаганнях представництво всіх держав-учасниць буде найвищим, тож на наших спортсменів чекає запекла боротьба.