ДОЗВІЛЛЯ

У футбольному матчі головне не перемога, а дух змагання і чудова нагода для спілкування

Так вирішили у Генеральній дирекції з обслуговування іноземних представництв і цілою делегацією вирушили до селища Линовиця, що у Прилуцькому районі Чернігівської області. Там з нагоди Дня Перемоги, за активного сприяння Чернігівського земляцтва, пройшов дружній футбольний матч. "Ідея проведення матчу належить директорові ГДІП Павлу Кривоносу, який сам родом з Чернігівської області, - розповів організатор матчу, віце-президент Міжнародної академії наук при ООН Віталій Омельченко. - Оскільки футбол - це спорт, який єднає людей різного віку, професій і політичних уподобань, то пропозиція провести такий матч знайшла підтримку серед працівників ГДІП та жителів Линовиці".

У Линовиці, де культурне життя протікає не так жваво, як у столиці, приїзд делегації ГДІП і проведення матчу викликали надзвичайну зацікавленість. Футбольну кома-нду з Києва керівництво селищної ради зустрічало хлібом-сіллю. Гості та жителі села побували і на святковому концерті, присвяченому Дню Перемоги. Сам матч, на який прийшло вболівати чи не все селище, відбувся на сільському стадіоні, який, за словами Віталія Омельченка, має чудовий футбольний газон і зручні глядацькі трибуни.

Матч закінчився рахунком 2:1 на користь гостей з Києва. Нагородою переможцю, яку надала Федерація футболу, став м'яч, котрий побував на чемпіонаті світу з футболу, що пройшов минулого року у ПАР. Інші учасники також не залишилися без призів - сувенірів і календарів - наданих Професійною футбольною лігою України. До Линовиці делегація ГДІП привезла у подарунок книжки "Збірка українських народних пісень" і "Вибрані твори Тараса Шевченка", які були роздані усім бажаючим.