Цех із виготовлення гранітної бруківки, що відкрився у віддаленому селі Пугач Сарненського району, одразу має спецзамовлення: на виготовлення бруківки для модернізації залізничних вокзалів до Євро-2012. Друге дихання виробництву, яке не працювало 5 останніх років, подарувала "Укрзалізниця", інвестувавши в його модернізацію 4 мільйони гривень. Отож на відкриття виробництва зійшлося все село.

- Реконструюючи вокзали до Євро-2012, ми щорічно витрачали лише на закупівлю бруківки 15-20 мільйонів гривень. Але її якість далеко не завжди виправдовувала наші сподівання, -відзначив генеральний директор "Укрзалізниці" Михайло Костюк, який теж завітав у Пугач. - А ви не розгубили фахівців цього традиційного для вашого краю виробництва. Тож відтепер для оновлення перонів та вокзальних площ будемо використовувати екологічно чисту продукцію, виготовлену на Рівненському Поліссі.

Оглянувши нове виробництво та його сировинну базу -місцевий гранітний кар'єр - голова облдержадміністрації Василь Берташ та генеральний директор "Укрзалізниці" Михайло Костюк поділилися з журналістами подальшими планами його розвитку. Так, уже наступного року буде відкрито другу чергу цього перспективного виробництва. А це ще 50 робочих місць на додачу до 20 щойно створених.