НА СТАРТ!


Підбито підсумки відкритого творчого конкурсу на краще ім'я для "донбасятка" - символу чемпіонату світу з хокею серед юніорів (U-18), який відбудеться в Донецьку. Як вже повідомляла наша газета, цей конкурс був оголошений з ініціативи Донецької облдержадміністрації та Федерації хокею України. Переможцями стали відразу троє учасників, чий варіант - "Юзик" (похідне від колишньої назви міста - Юзівка) визнано найкращим.

Чемпіонат світу з хокею серед юніорів відбудеться з 27 березня по 2 квітня цього року, а участь у поєдинках візьмуть юні хокеїсти збірних України, Нідерландів, Бельгії, Іспанії, Литви та Китаю.

У конкурсі за право проведення чемпіонату наша країна перемогла Іспанію та Китай. А те, що хокейні змагання такого високого рівня довірили Донецьку, теж не випадково. Бо в останні роки тут непоганими темпами розвивається цей вид спорту: спорудження в обласному центрі льодового спортивного комплексу "Лідер" відразу позначилося на позиціях донеччан у різноманітних змаганнях. Наприклад, команда "Донбас" є беззаперечним лідером чемпіонату України з хокею. Не відстають і молодші спортсмени: команда "Ведмеді" - юнаки 1998 року народження ДЮСШ N 7 - серйозно заявила про себе в дитячо-юнацьких змаганнях.