ПОДІЯ

Українка Ольга Саладуха здобула золоту медаль на чемпіонаті світу з легкої атлетики у Південній Кореї

Нинішній сезон у стрибунів потрійним серед жінок проходив під знаком гострого суперництва нашої спортсменки із дворазовою чемпіонкою світу Яргеліс Савіньє з Куби. Спочатку 28-річна вихованка донецької школи легкої атлетики у складі збірної України виграла змагання з потрійного стрибка на командному чемпіонаті Європи. Згодом продовжила штурм найкращих результатів у світовому рейтингу під час виступів на етапах «Діамантової ліги». Тричі протягом нинішнього літа Ольга перемагала і двічі посідала друге місце.

Остаточне з’ясування стосунків між фаворитами сезону мало відбутися в південнокорейському місті Тегу на чемпіонаті світу. Шостий день світової першості приніс нашій збірній давно очікувану перемогу. Вже у першій спробі Ольга Саладуха приземлилася на позначці 14 м 94 см.

Кубинська спортсменка розпочала змагання значно скромніше – 14,43 м. Дві наступні спроби поліпшити цей результат виявилися невдалими.

— Безмежно щаслива від того, що моя заповітна мрія нарешті здійснилася, — розповіла новоспечена чемпіонка світу журналістам. — Разом з тренером ми пройшли важкий шлях до золотої медалі світової першості. Не можу сказати, що моя перемога стала несподіваною. Єдине, чого не очікувала, — перша спроба, яка зазвичай для мене виходить пробною, виявилася вирішальною.

Срібного призера - Ольгу Рипакову з Казахстану, яка торік стрибала за п’ятнадцять метрів, наша землячка випередила лише на п’ять сантиметрів. Бронзову медаль здобула колумбійська стрибунка Катерина Ібаргуен з результатом – 14,84 м.

Ще одна українська спортсменка Наталя Яструбова, яка також дісталася фіналу, у підсумку посіла дев’яте місце.

ТАБЛО «УК»

Чемпіонат світу з легкої атлетики
Жінки

 Потрійний стрибок

1. Ольга Саладуха (Україна) — 14,94. 
2. Ольга Рипакова (Казахстан) — 14,89.
3. Катеріна Ібаргуен (Колумбія) — 14,84.