ІНФРАСТРУКТУРА

Канів стане першим містом, до якого буде відновлено пасажирське сполучення Дніпром. До Євро-2012 там відремонтують причал, а для перевезень пасажирів за маршрутом Київ-Канів-Київ залучать судна типу "Восход" у рамках виконання заходу "Реконструкція та будівництво об'єктів Шевченківського національного заповідника та інфраструктури м. Канева" (одного із складових Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу). Таке рішення було прийнято на нараді під головуванням першого заступника міністра інфраструктури Костянтина Єфименка та керівництва Укрморрічфлоту.

Також планується до 2012 року відновити роботу пасажирських причалів та пристаней у Черкасах, Кременчуці, Дніпропетровську, Запоріжжі та Херсоні. Укрморрічфлот розробляє перелік пасажирських суден на державних підприємствах, які можуть бути використані для пасажирських перевезень Дніпром. Одним із перших буде судно "Кримська стріла".

Особлива увага приділятиметься й розвитку навігації -впровадженню нових засобів зв'язку, супутникової навігації та проведенню інформатизації судноплавства внутрішніми водними шляхами, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.