БАТАЛІЇ ЗБІРНИХ

 У рідних стінах збірна під керівництвом Олега Блохіна програла другий матч поспіль

Повернувшись до національної збірної, новий керманич пообіцяв покласти край кадровим експериментам, якими начебто захоплювався його попередник Юрій Калитвинцев. Однак життя розсудило по-іншому: в останніх матчах проти Узбекистану, Франції та Швеції наша дружина кожного разу виходить на поле у кардинально зміненому складі.

З тих футболістів, на кого розраховує наш тренерський штаб під час підготовки до Євро-2012, але які з різних причин були відсутні на тренувальному зборі у Кончі-Заспі, можна було б скласти повноцінну команду. Судіть самі: Олександр Шовковський, Андрій П’ятов, Дмитро Чигринський, Ярослав Ракицький, Тарас Михалик,  Андрій Русол, Андрій Ярмоленко, Олег Гусєв, Тарас Степаненко, Олександр Алієв та Денис Олійник.

Тож немає нічого дивного в тому, що збірна Швеції, особливо у першому таймі, виглядала більш організованою і гострішою в атакувальних діях. Саме відмінна зіграність і дала змогу Тобіасу Хюсену після вивіреної передачі Свенссона на другій доданій хвилині уникнути офсайдної пастки і забити переможний м’яч.

Вже в компенсований арбітром час наші захисники не втримали Тобіаса Хюнсена. Фото УНІАН

На мій погляд, кращими у складі господарів були воротар московського «Спартака» Андрій Дикань та півзахисник сімферопольської «Таврії» Максим Калиниченко. Нагадаю, що востаннє екс-гравець «Дніпра», який був учасником чемпіонату світу 2006 року, захищав кольори збірної 12 серпня 2009 року у товариському матчі проти Туреччини.

Що стосується новачків — 25-річного нападника «Дніпра» Олексія Антонова і 31-річного півзахисника «Металіста» Едмара, то їх зарахування до збірної слід розглядати як своєрідний аванс на майбутнє.

— Звичайно, дуже прикро знов програвати на останніх хвилинах, але в цілому грою я задоволений, — заявив на післяматчевій прес-конференції Олег Блохін. — Вважаю, після відновлювальних процедур і одного тренування команда виглядала гідно. Перші 25 хвилин хлопці звикали один до одного, бо вкотре проводили гру в новому складі. Але після перерви ми однозначно мали перевагу. Нарешті я побачив на полі справжню команду, яка показала навіть кращу гру, ніж я очікував. Все ж таки не можна тренуватися разом лічені дні й потім виграти у Швеції, яка виступає в одному складі впродовж кількох років.

З інших товариських зустрічей, які відбулися минулої середи, відзначу успіх Італії. У рідних стінах господарі перемогли чинних чемпіонів світу та Європи — іспанців завдяки голу Альберто Аквілані за шість хвилин до фінального свистка.

Сильне враження залишив атакуючий дует «Скуадри Адзурри» — Антоніо Кассано —  Джузеппе Россі.

— Італійці розпочали гру набагато інтенсивніше, — зазначив наставник іспанців Вісенте дель Боске, чия збірна може забронювати собі місце на Євро-2012 у разі шостої поспіль перемоги в групі 6 вересня. — Россі й Кассано діяли фантастично. Вони змушували нас втрачати рівновагу. Уболівальники супроводжували дії Кассано бурхливими оплесками. Загалом це була хороша гра. У другій половині мої підопічні виглядали впевненіше, але пропустили й програли. Мені немає за що звинувачувати своїх хлопців, особливо зважаючи на те, що сезон тільки розпочинається.

ТАБЛО «УК»

Товариські матчі

Україна — Швеція — 0:1 Хюсен (90+2)

Україна: Дикань, Девич, Мандзюк, Калиниченко (Коноплянка, 55), Ротань (Едмар, 73), Чеберячко, Воронін (Мілевський, 45), Шевченко (Антонов, 58), Тимощук, Федецький, Гай.

Італія — Іспанія — 2:1 (Монтоліво, 11, Аквілані, 84 — Хабі Алонсо, 37, з пенальті)

Німеччина — Бразилія — 3:2 (Швайнштайгер, 61, з пенальті, Гетце, 67, Шюррле, 80 — Робиньо, 72, з пенальті, Неймар, 90+2)

Франція — Чилі — 1:1 (Ремі, 20 — Кордоба, 76)

Англія — Нідерланди — 0:0

Португалія — Люксембург — 5:0 (Поштіга, 26, Роналду, 44, Коентрау, 47, Угу Алмейда, 59, 73)

Польща — Грузія — 1:0 (Блашчіковскі, 36).

Туреччина — Естонія — 3:0 (Белезоглу, 8, з пенальті, Казім-Річардс, 28, 35).

Росія — Сербія — 1:0 (Погребняк, 63)

Литва — Вірменія — 3:0 (Клімавічюс, 8, Чеснаускіс, 75, Бенюшіс, 78).

Білорусь — Болгарія — 1:0 (Кисляк, 37)