ПРЕМ’ЄР-ЛІГА

Нічия динамівців у Луганську відкрила «Шахтареві» шлях до третього поспіль чемпіонського титулу

Новачок біло-блакитних Мехмеді замість того, щоб загострити ситуацію, віддає передачу назад гравцеві «Зорі». Олександр Алієв, виконуючи улюблений стандарт, не може перекинути м’яч через захисника. Капітан киян Андрій Шевченко з вигідного положення пробиває просто в руки воротареві господарів Козаченку.

З такою неоковирною грою в матчі, де багато в чому вирішувалася доля чемпіонського титулу, підопічним Юрія Сьоміна не варто було сподіватися більш ніж на нічию. Динамівці не витримали напруження золотої гонки і за тур до завершення чемпіонату власноруч віддали пряму путівку до  наступної Ліги чемпіонів головному конкурентові.

— Ми, звісно, розчаровані й перепрошуємо вболівальників, які не розраховували на втрату очок у Луганську, — прокоментував нічию помічник головного тренера Борис Ігнатьєв. — Треба віддати належне «Зорі», яка дуже вміло вибудувала гру, дисципліновано і тактично грамотно провела її.

Натомість футболісти «Шахтаря» на чужому полі здобули вольову перемогу над бронзовим призером першості — «Металістом». Фінішне прискорення Андрія П’ятова та його партнерів має вельми переконливий вигляд: вісім перемог поспіль із загальним рахунком — 22:5. Донеччанам залишилося 10 травня обіграти в рідних стінах безнадійного аутсайдера — «Олександрію», щоб утретє поспіль стати чемпіонами України.  

— Дуже раді перемозі, яка дала нам змогу відірватися від динамівців, — не приховував емоцій Мірча Луческу. — Ми пропустили м’яч на початку, після цього провели непереконливі хвилин 10—15 і не розуміли, за рахунок чого можна змінити гру. Але згодом прийшли до тями, створили багато моментів і зрівняли рахунок, а після перерви Фернандіньо забив чудовий другий гол. 

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга. 29 тур

Арсенал — Волинь — 3:0

Голи: Гоменюк (63), Кобахідзе (67), Аржанов (79)

Таврія — Ворскла — 0:2 

Голи: Янузі (39), Ребенок (90)

Металург — Дніпро — 0:3

Голи: Зозуля (8, 68), Калініч, (41)

Карпати — Кривбас — 2:0

Голи: Кополовець (57), Касьян (83, з пенальті)

Оболонь — Іллічівець — 0:0  

Олександрія — Чорноморець — 1:3   

Голи: Шевченко (7) — Бакай (11, 59), Леонардо (39)

Металіст — Шахтар — 1:2

Голи: Бланко (10) — Адріано (35), Фернандіньо (50)

Зоря — Динамо — 0:0

Лідери: Шахтар — 76 очок, Динамо — 74, Металіст — 58, Дніпро — 49, Арсенал — 48, Таврія — 44.

Бомбардири: Майкон (Волинь), Селезньов (Шахтар) — по 13 м’ячів, Ярмоленко (Динамо), Ідейє (Динамо), Адріано — по 12.