Міст через Сіверський Донець відновлюватимуть за кошти Євросоюзу. Гроші на добру справу Сєверодонецька міська рада виграла у конкурсі «Підтримка постраждалих від конфлікту громад в Україні». Сума двостороннього грантового контракту сягає майже півтора мільйона євро. Проектну документацію розроблятиме приватне акціонерне товариство «Харківметропроект», яке перемогло у відкритому тендері.

Міст завдовжки майже 288 і завширшки 7 метрів не знав ремонту вже понад 50 років. Під час визволення Сєверодонецька там порушено 32-метрову секцію.

«Завдяки підтримці ЄС ми зробимо не тільки капітальний ремонт мосту, а й відновимо його за європейськими стандартами якості», — підкреслює Сєверодонецький міський голова Валентин Казаков.

Буде оновлено дорожнє покриття, огорожу, освітлення, телекомунікаційне сполучення з Лисичанськом та встановлено відеоспостереження. Крім цього, відремонтують ще 4 заплавних мости, розташованих на протоках річки. Це робитимуть завдяки субвенції, наданій обласною адміністрацією та урядом.

Тож завдяки всебічній допомозі від ЄС та Кабміну впродовж майже півтора року буде відновлено безпечний рух між Сєверодонецьком і Лисичанськом.