Сотні поліцейських паризького регіону контролювали вчора виконання особливих заходів для зменшення критичного забруднення повітря. Там у перший день тижня на дороги дозволили виїхати автомобілістам лише з номерними знаками, які закінчуються на непарне число. У такий спосіб кількість автомобілів на дорогах мала зменшитися приблизно вдвічі. Порушників розпорядження зупиняли і виписували від 22 євро штрафу. Думки автомобілістів щодо таких заходів розділилися:

«Це дуже гарна річ, особливо для руху. Набагато краще керувати в Парижі, коли на дорозі лише половина автомобілів. Ми з сільської місцевості, тож подорожуємо звідти. Це добре для екології».

«Ми заручники. Було б чудово, якби влада краще звернула увагу на автовиробників, які створюють автомобілі, що забруднюють. Я абсолютно переконана, що вже десь існують нові технології, які не забруднюють атмосферу».

Подібні обмеження вже запроваджували у березні 2014 року, і тоді критичне забруднення повітря вдалося дещо зменшити. Наразі заборона діятиме щопонеділка. Крім того, на дороги пропускали будь-які гибридні авто та електрокари, автомобілі, що перевозили більше трьох пасажирів, таксі, транспорт для інвалідів та машини інших комунальних служб. 

Euronews