У Харкові відновили роботи зі спорудження станції метро «Перемога».  Нині метробудівці засипають грунтом платформні ділянки й ведуть будівельно-монтажні роботи у місцях відстою вагонів. Як розповіла  директор КП «Харківська дирекція будівництва метрополітену» Наталія Лінник,  на подовження будівництва з міського бюджету спрямовано 56 мільйонів гривень. Їх витратять на  будівельні роботи всередині станції, на будівництво двох пішохідних виходів — №1 і №2 (№3 і №4 вже є), а також на благоустрій прилеглої території — відновлення проїжджої частини на проспекті Перемоги. Відкрити цю частину дороги для транспорту планують до Дня міста, який відзначатимуть у серпні.

«Спочатку  планували відкрити станцію «Перемога» в 2013 році. Ми розраховували на кошти, які надійдуть від продажу стадіону «Металіст». Але зараз отримуємо ресурс лише з міського бюджету. Держава будівництво не фінансує, хоча ми зверталися й до Мінфіну, і до Мінекономіки. Сподіваємося, що кошти спрямують хоча б з обласного бюджету», — каже Наталія Лінник.

За її словами, для завершення усього комплексу робіт необхідно 250 мільйонів гривень. Нині будівництво станції метро «Перемога» завершено на 75%. Якщо метробудівники отримають повне фінансування, прийняти в експлуатацію станцію можна буде через 7—10 місяців.