За результатами службового розслідування щодо діяльності керівництва Державної фіскальної служби уряд звільнив першого заступника голови відомства керівника Податкової міліції Володимира Хоменка та заступника голови ДФС, відповідального за митницю Анатолія Макаренка. В ході позачергового засідання уряду вчора Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк також прийняв добровільну заяву про відставку голови служби Ігоря Білоуса.

Конкурсну комісію, яка займатиметься підбором та поданням на розгляд глави уряду кандидатури майбутнього керівника ДФС, очолить міністр фінансів Наталія Яресько. Протягом двох тижнів відомство проводитиме разом із представниками бізнес-асоціацій відкриту публічну конкурсну процедуру.

Арсеній Яценюк також анонсував кадрові рішення по всіх областях країни: «Я ні на крок із членами уряду не відступлю від боротьби з корумпованою системою, зокрема від боротьби з корумпованими чиновниками, які після початку службового розслідування робили необгрунтовані брехливі політичні заяви про корупцію в уряді».