Волонтери Лохвицького району Полтавської області відремонтували і передали на фронт бойову розвідувально-дозорну машину. Тож віднині в одній із військових частин, у якій служать лохвиччани, з’явився іменний броньовик, що рятуватиме їх від ворожих куль та осколків і нагадуватиме про домівки. 

За словами ініціатора ремонту Володимира Рязанова, цій машині вже 43 роки, тому її треба було реставрувати, а на це знадобилося близько 30 тисяч гривень і три з половиною місяці. Але люди від задуманого не відступилися. Допомагали їм у цьому власники магазинів, керівники підприємств, організацій Лохвицького району. Попри те, що ремонт БРДМ робили, як кажуть, усім миром, основне навантаження лягло на  волонтерів Сергія Мельника, Олександра та Анатолія Головків, Євгена Жванка. А також Миколу Ковгана та Вячеслава Зуба із сусіднього Чорнухинського району. Роботи вели на території Лохвицького цукрового заводу за всебічного сприяння його керівника Володимира Дериведмедя.

Нині лохвицька БРДМ уже захищає наші східні рубежі. «А коли війна закінчиться, маємо ідею привезти її назад до Лохвиці, щоб люди бачили і розуміли свою причетність до подій новітньої історії», — зазначив начальник центрального управління військової служби правопорядку по Києву і Київській області полковник Віктор Плахтій. А тим часом лохвицькі волонтери планують відремонтувати іще один броньовик.