Українська влада неефективно розслідує злочини проти майданівців, немає координації дій між слідчими органами. Про це на брифінгу заявив голова Міжнародної дорадчої групи Ради Європи зі спостереження за розслідуванням актів насильства в Україні у період з 30 листопада 2013 року по кінець лютого 2014 року Ніколас Братца.

Міжнародна дорадча група констатує, що ресурси Генпрокуратури України у розслідуванні злочинів були вкрай недостатніми, часто змінювалися генеральні прокурори, роботу слідчих також було розподілено неефективно, повідомляє УНІАН.

У звіті вказано, що МВС і СБУ не бажали співпрацювати з прокуратурою у розслідуваннях злочинів проти активістів Майдану. За показовий приклад група наводить розслідування участі бійців «Беркута» у злочинах проти майданівців. Ідеться про тиск МВС на органи прокуратури, про сприяння Печерського райсуду Києва втечі одного з основних фігурантів «беркутівця» Дмитра Садовника. Рішення цього суду не відповідали вимогам Європейської конвенції з прав людини.