Голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль заявив, що шахтарі з підконтрольної Україні території Луганської області в акціях у Києві участі не беруть, оскільки місцева влада налагодила з ними діалог, і всі питання тепер вирішуються на місці. Про це пише портал cxid.info з посиланням на видання «Гордон».

Незважаючи на те, що на підконтрольній Україні території Луганської області залишився тільки неконкурентне вугілля, шахтарі з цих територій не беруть участі в сьогоднішніх акціях протесту в Києві.

«Хоча на тому боці залишилося вугілля елітних сортів і антрациту, та наших шахтарів у Києві сьогодні немає. Нам як місцевій владі вдалося налагодити діалог із шахтарями, всі питання ми намагаємося вирішувати на місці», — заявив пан Москаль.

За словами голови, місцева влада регулярно зустрічається і знаходиться на постійному зв'язку з шахтарями і «Первомайськугля», і «Лисичанськвугілля».

«З нашого боку в Луганській області залишилось два об'єднання — частково «Первомайськвугілля» і «Лисичанськвугілля». На жаль, вугілля на нашому боці неконкурентоспроможне. Але воно підходить для роботи нашої Бурштинської ТЕЦ і для Вуглегірської ТЕЦ, яка щойно запрацювала, що, до речі, відкрило додаткові ринки збуту для нашого вугілля», — повідомив чиновник.

До того ж міський голова припускає, що до Києва могли приїхати шахтарі з територій, підконтрольних самопроголошеній ЛНР.