Президент Петро Порошенко присвоїв народному депутату України, члену делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи Надії Савченко звання Герой України. Глава держави підписав відповідний указ. «Надія — це символ незламності українського духу та героїзму, символ того, як треба захищати і любити Україну. Символ нашої перемоги», — заявив Президент.

Петро Порошенко відзначив мужність і стійкість українки, яку взяли в полон, злочинним чином перевезли до держави-агресора і яка тривалий час зазнає психологічного тиску й вимушена голодувати на знак протесту. Президент також зазначив, що Надія Савченко — це символ того, як багато залежить від однієї людини. «Ми зробимо все можливе, щоб визволити Вас із полону. Я дуже сподіваюся, що матиму можливість вручити Вам «Золоту Зірку» Героя України», — цитує слова Президента його прес-служба.

А днями глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет нагородив незламну Надію орденом «За мужність» Святого великомученика Георгія Переможця.