Федеральний парламент Бельгії більшістю голосів ратифікував Угоду про асоціацію між Україною та ЄС. Закон ще має підписати король Бельгії. А ось у Фінляндії документ, схвалений парламентом, Президент учора вже підписав. Позитивно вирішили це питання вчора і в Португалії.

За даними МЗС України, станом на 21 квітня повністю завершили внутрішні державні процедури й передали до Генерального секретаріату Ради ЄС ратифікаційні грамоти вже 14 держав. Ще в двох (Люксембург та Іспанія) затверджений документ очікує на підписання главами цих держав.

У Німеччині, Чехії та Нідерландах угоду ратифікувала одна з палат парламентів, на черзі схвалення другою палатою, повідомляє УНІАН. Ще у восьми державах тривають процедури підготовки до ратифікації. Загалом же Україна розраховує, що решта держав-членів ЄС прискорять ратифікацію угоди, тоді весь процес завершиться до кінця нинішнього року. І шлях до поступової інтеграції нашої країни у внутрішній ринок ЄС через створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі  буде відкрито.