Підлітки з пивом у центрі міста — не рідкість. Як вони примудряються порушувати закон про заборону продажу алкогольних напоїв неповнолітнім? Та тільки одним способом: завдяки неуважним продавцям і байдужим дорослим покупцям магазинів. Правоохоронці наводять місцеву статистику: від початку року на Чернігівщині виявлено 70 фактів отоварювання юнаків та дівчат, молодших 18 років, спиртним і тютюном. І це тільки зареєстровані випадки…

Аби привернути увагу до проблеми здоров’я підростаючого покоління, правоохоронці спільно з представниками департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації і громадськістю організували та провели рейд чернігівськими магазинами. Захід відбувся в рамках Всеукраїнської профілактичної акції «Відповідальність починається з мене».

За словами продавців, їм досить часто доводиться стикатися з агресивністю молодих людей, яких просять підтвердити свій вік документально. Тож працівники торгівлі охоче дозволяли учасникам рейду наклеювати наліпки з нагадуванням про необхідність дотримання закону. Весняної пори здорове дозвілля особливо актуальне: молодь може знайти безліч занять, які принесуть утіху і задоволення без куріння та вживання алкогольних напоїв.