Нову соціальну методику перерахунку плати за опалення для споживачів без лічильників, аби ті сплачували менше, якщо фактичні кліматологічні показники відрізняються від нормативних, хоче розробити НКРЕКП.

Про це повідомляє прес-служба Національної комісії що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

«Для зменшення соціальної напруги та уникнення значного фінансового навантаження на населення у зв'язку з необхідністю оплати комунальних послуг за економічно обґрунтованими тарифами НКРЕКП пропонує розробити методику перерахунку плати за послугу з централізованого опалення для споживачів, у яких немає приладів обліку теплової енергії у випадку відхилення фактичних кліматологічних показників від нормативних», — йдеться у повідомленні.

Із відповідним зверненням комісія звернулася до Уряду, аби той доручив Мінрегіону розробити таку методику. Крім того, НКРЕКП пропонує знизити у два рази норми споживання природного газу населенням, якщо у них немає лічильників.

«Для максимального приведення фактичного споживання газу населенням, якому нарахування за використаний природний газ проводиться згідно встановлених Норм споживання, до рівня цих норм НКРЕКП розробила та подала на розгляд Уряду відповідні пропозиції щодо зменшення цих норм для газових плит та водонагрівачів у два рази», —повідомляє прес-служба комісії.

Укрінформ