На Полтавщині прогнозують подорожчання хлібобулочних виробів на 29—40%. Виробники хліба пов’язують це зі стрімким зростанням цін на енергоносії, а також з цінами на борошно, яке становить у собівартості хліба 60%. 

Згідно з даними директора хлібозаводу «Кулиничі» Олександра Козуба, для того, щоб кілограм хліба коштував 6 гривень, ціна на борошно має не перевищувати 3900 гривень за тонну. Проте Аграрний фонд України нині декларує вартість борошна на рівні 6500 гривень, а комерційні структури вже продають його значно дорожче. Економісти підрахували, що через це кілограм білого хліба коштуватиме 11 гривень, чорного — 9 гривень 80 копійок. Тобто білий буханець коштуватиме 5 гривень 80 копійок, чорний — трохи більше як 5 гривень.

Інтервенції Аграрним фондом борошна на пекарський ринок ситуацію не врятують. Адже різницю вартості борошна з фонду та комерційного «з’їдають» витрати на перевезення, біржових брокерів. Водночас пекарі стверджують, що навіть повністю проплачене наперед борошно від фонду їм поставляють із запізненням, мовляв, в області немає представництва самого фонду. На нараді у голови Полтавської облдержадміністрації Валерія Головка пекарі попросили повернути представництво фонду в області. А він попросив  їх піднімати ціни на хліб поступово впродовж місяця, і щоб темпи подорожчання соціальних сортів хліба були нижчими, ніж інших його видів.