Учора у Верховній Раді відбулася традиційна Година запитань до уряду. На пленарне засідання прийшов Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. У виступі він сконцентрував увагу на економічних проблемах. Розпочав із децентралізації та бюджету, наголосивши на тому, що хоча уряд і критикували жорстко  за зміни до податкового і бюджетного законодавства з питань децентралізації, однак завдяки цьому вже є перші позитивні результати.

«Якщо порівняти перший квартал цього року й перший квартал минулого, то відзначимо, що доходи місцевих бюджетів зросли на 35%. Це конкретні факти й конкретні цифри. Ми фінансуємо 100% усіх видатків місцевих бюджетів», — наголосив Прем’єр.

На його переконання, законодавчі зміни у процесі реформ мають особливе значення і їх треба продовжувати. Тож Прем’єр закликав парламентаріїв ухвалити законопроект, яким вдосконалюється сфера теплопостачання та ЖКГ. Він дасть змогу отримати 500 мільйонів доларів від Світового банку і 300 мільйонів доларів макрофінансової допомоги від уряду Японії.

Сподівається глава уряду й на допомогу світового співтовариства у подоланні економічної кризи, яку переживає національна економіка. Він нагадав депутатам, що наступного тижня відбудеться саміт Україна — ЄС і одразу за ним — велика конференція на підтримку нашої країни, де розглядатимуть питання макрофінансової допомоги Україні, розграбованій режимом Януковича й поставленій на межу виживання російською агресією.

Воєнно-політичній ситуації в Україні Прем`єр-міністр також приділив значну увагу, наголосивши на тому, що Росія не відмовляється від своїх планів знищити Україну й позбавити її європейського майбутнього. І це не просто слова: глава уряду послався не лише на інформацію з відкритих джерелах, а й на дані розвідки, в яких ідеться про неймовірну концентрацію живої сили й техніки ворога поблизу наших східних кордонів. За таких обставин не зовсім доречно прозвучало запитання про можливу відставку глави уряду. Прем`єр спокійно відповів тим, хто спить і бачить його відставку, що не збирається цього робити. Узявши відповідальність за долю країни у свої руки, він має намір гордо нести її далі.

«Ви мене ніколи не зіб’єте з того шляху, на який я встав. Ми змінимо країну, проведемо реформи, ми зробимо все, що обіцяли 15 місяців тому», — парирував випад недоброзичливців Арсеній Яценюк.

І, аби ніхто не спекулював популізмом, не обманював людей щодо підвищення соціальних виплат, запевнив, що одразу після поліпшення економічної ситуації, соціальні стандарти підвищать, при цьому не запускаючи друкарський верстат і не розкручуючи додаткову інфляцію.